15.05.2018-09:53 (Son Güncelleme:15.05.2018-09:51)

Gastronomi Taban Puanları

Gastronomi, evet üniversite bölümleri arasında en ilginç belki de en sıra dışı bölüm ve belki de en eğlenceli bölümlerinden bir olan gastronomi, taban puanları ne durumda

Gastronomi taban puanları bakımında diğer ölümlere göre çok yüksek olmamakla beraber iç niteliklerde ayrıcalık isteyen bir bölüm olarak karşımıza çıkıyor. Yazımızı okumaya devam edin Gastronomi bölümünde okuyum mezun olanların iş bulma olanakları oldukça yüksek. Genel olarak baş aşçı ünvanı ile mesleğe başlıyorsunuz. Özel davetlerde, büyük restoranlarda, otellerde bu şekilde çalışmanız mümkündür.

Gastronomi bölümünde okumak isteyen adayların hijyene önem vermesi yoğun iş temposuna uygun olması, el göz koordinasyonuna hakim ve hayal gücü yüksek kişiler olması beklenir.

Gastronomi sadece yemek yapma bölümü değildir. Bu yanlış bilinen bir bilgidir. Gastronomi Gıda maddelerinin kendine has özelliklerinin kaybetmeden korunması, yemeklerde kullanılan ürünlerin daha verimli bir şekilde yararlanılması, gibi işlerle daha çok ilgilenir. Gastronomi bölümü mezunları aşçı dan çok yönetici gibi çalışır.

GASTRONOMİ TABAN PUANLARI

Yeditepe Üniversitesi (İstanbul) Gastronomi ve Mutfak Sanatları (İngilizce) (Tam Burslu) 8 8 TS-2 465,10329 2.990 513,92906

İstanbul Aydın Üniversitesi Gastronomi ve Mutfak Sanatları (Tam Burslu) 7 7 TS-2 446,42793 6.970 460,76341

Maltepe Üniversitesi (İstanbul) Gastronomi ve Mutfak Sanatları (Tam Burslu) 4 4 TS-2 433,19845 11.800 447,55530

Nişantaşı Üniversitesi (İstanbul) Gastronomi ve Mutfak Sanatları (Tam Burslu) 7 7 TS-2 428,34299 14.000 447,97145

İstanbul Gelişim Üniversitesi Gastronomi ve Mutfak Sanatları (Tam Burslu) 6 6 TS-2 418,14263 19.600 444,79978

Akdeniz Üniversitesi (Antalya) Gastronomi ve Mutfak Sanatları 52 52 TS-2 416,18659 20.700 456,87163

Anadolu Üniversitesi (Eskişehir) Gastronomi ve Mutfak Sanatları 41 41 TS-2 410,19878 24.700 462,06224

Yeditepe Üniversitesi (İstanbul) Gastronomi ve Mutfak Sanatları (İngilizce) (%50 Burslu) 5 5 TS-2 402,83619 30.300 430,78043

Gazi Üniversitesi (Ankara) Gastronomi ve Mutfak Sanatları 55 55 TS-2 402,77248 30.400 451,21736

İstanbul Bilgi Üniversitesi Gastronomi ve Mutfak Sanatları (İngilizce) (Tam Burslu) 7 7 YGS-4 438,72679 33.500 465,08225

İzmir Katip Çelebi Üniversitesi Gastronomi ve Mutfak Sanatları (İngilizce) 41 41 TS-2 397,13176 35.300 438,74559

Balıkesir Üniversitesi Gastronomi ve Mutfak Sanatları 31 31 TS-2 395,50719 36.700 511,21292

Özyeğin Üniversitesi (İstanbul) Gastronomi ve Mutfak Sanatları (İngilizce) (Tam Burslu) 4 4 YGS-4 433,02472 39.300 470,98893

Alanya Hamdullah Emin Paşa Üniversitesi (Antalya) Gastronomi ve Mutfak Sanatları (İngilizce) (Tam Burslu) 5 5 TS-2 390,13796 41.900 407,31912

Mersin Üniversitesi Gastronomi ve Mutfak Sanatları 41 41 TS-2 383,72164 48.800 461,26687

Pamukkale Üniversitesi (Denizli) Gastronomi ve Mutfak Sanatları 62 62 TS-2 383,44527 49.100 429,12229

Gazi Üniversitesi (Ankara) Gastronomi ve Mutfak Sanatları (M.T.O.K.) 14 14 TS-2 380,75328 52.100 400,51543

Akdeniz Üniversitesi (Antalya) Gastronomi ve Mutfak Sanatları 103 103 TS-2 379,22743 53.900 416,11804

Gaziantep Üniversitesi Gastronomi ve Mutfak Sanatları 47 47 TS-2 375,55803 58.400 439,59004

Beykent Üniversitesi (İstanbul) Gastronomi ve Mutfak Sanatları (Tam Burslu) 7 7 YGS-4 414,83177 63.400 447,81396

Nevşehir Hacı Bektaş Veli Üniversitesi Gastronomi ve Mutfak Sanatları 50 50 TS-2 370,34388 65.400 398,87022

Necmettin Erbakan Üniversitesi (Konya) Gastronomi ve Mutfak Sanatları 62 62 TS-2 369,87764 66.100 434,73858

Afyon Kocatepe Üniversitesi (Afyonkarahisar) Gastronomi ve Mutfak Sanatları 52 52 TS-2 368,29136 68.300 393,80109

Gazi Üniversitesi (Ankara) Gastronomi ve Mutfak Sanatları (KKTC Uyruklu) 1 1 TS-2 363,89053 74.600 363,89053

Nevşehir Hacı Bektaş Veli Üniversitesi Gastronomi ve Mutfak Sanatları (M.T.O.K.) 13 13 TS-2 363,43374 75.300 373,46181

Necmettin Erbakan Üniversitesi (Konya) Gastronomi ve Mutfak Sanatları (İÖ) 41 41 TS-2 362,92392 76.000 387,18777

Atatürk Üniversitesi (Erzurum) Gastronomi ve Mutfak Sanatları 41 41 TS-2 360,68229 79.500 401,04682

Afyon Kocatepe Üniversitesi (Afyonkarahisar) Gastronomi ve Mutfak Sanatları (İÖ) 52 52 TS-2 357,84961 83.800 374,21430

Maltepe Üniversitesi (İstanbul) Gastronomi ve Mutfak Sanatları (%50 Burslu) 5 5 TS-2 356,73894 85.700 415,67983

Alanya Hamdullah Emin Paşa Üniversitesi (Antalya) Gastronomi ve Mutfak Sanatları (İngilizce) (%75 Burslu) 15 15 TS-2 354,83236 88.800 380,05833

Atatürk Üniversitesi (Erzurum) Gastronomi ve Mutfak Sanatları (İÖ) 41 41 TS-2 351,03477 95.300 370,16532

Nişantaşı Üniversitesi (İstanbul) Gastronomi ve Mutfak Sanatları (%75 Burslu) 45 45 TS-2 341,70962 113.000 395,46116

İstanbul Aydın Üniversitesi Gastronomi ve Mutfak Sanatları (%50 Burslu) 39 39 TS-2 341,09253 114.000 409,30985

Özyeğin Üniversitesi (İstanbul) Gastronomi ve Mutfak Sanatları (İngilizce) (%50 Burslu) 16 16 YGS-4 377,13391 152.000 422,74804

Dokuz Eylül Üniversitesi (İzmir) Gastronomi ve Mutfak Sanatları 41 41 YGS-4 376,81845 153.000 451,17869

Avrasya Üniversitesi (Trabzon) Gastronomi ve Mutfak Sanatları (Tam Burslu) 6 6 YGS-4 373,96340 162.000 415,98521

İstanbul Gelişim Üniversitesi Gastronomi ve Mutfak Sanatları (%50 Burslu) 34 34 TS-2 316,79811 170.000 379,86434

Alanya Hamdullah Emin Paşa Üniversitesi (Antalya) Gastronomi ve Mutfak Sanatları (İngilizce) (%50 Burslu) 15 15 TS-2 315,37456 174.000 352,95986

Abant İzzet Baysal Üniversitesi (Bolu) Gastronomi ve Mutfak Sanatları 62 62 YGS-4 370,35761 175.000 428,20604

Yeditepe Üniversitesi (İstanbul) Gastronomi ve Mutfak Sanatları (İngilizce) (%25 Burslu) 15 15 TS-2 313,36882 179.000 382,79000

Kocaeli Üniversitesi Gastronomi ve Mutfak Sanatları 52 52 YGS-4 366,70709 189.000 430,09611

Çanakkale Onsekiz Mart Üniversitesi Gastronomi ve Mutfak Sanatları 47 47 YGS-4 360,77791 212.000 421,12946

Nişantaşı Üniversitesi (İstanbul) Gastronomi ve Mutfak Sanatları (%50 Burslu) 18 18 TS-2 301,93093 213.000 341,07790

Doğu Akdeniz Üniversitesi (Kktc-Gazimağusa) Gastronomi ve Mutfak Sanatları (Tam Burslu) 6 6 YGS-4 354,37901 240.000 387,69454

İstanbul Bilgi Üniversitesi Gastronomi ve Mutfak Sanatları (İngilizce) (%25 Burslu) 9 9 YGS-4 351,03743 255.000 415,80515

Cumhuriyet Üniversitesi (Sivas) Gastronomi ve Mutfak Sanatları 52 52 YGS-4 346,56431 278.000 416,21661

Özyeğin Üniversitesi (İstanbul) Gastronomi ve Mutfak Sanatları (İngilizce) (%25 Burslu) 12 12 YGS-4 345,50109 283.000 376,76303

Girne Amerikan Üniversitesi (Kktc-Girne) Gastronomi ve Mutfak Sanatları (İngilizce) (Tam Burslu) 8 8 YGS-4 332,93611 353.000 372,88325

Maltepe Üniversitesi (İstanbul) Gastronomi ve Mutfak Sanatları (%25 Burslu) 20 20 TS-2 264,63786 360.000 321,51980

Cumhuriyet Üniversitesi (Sivas) Gastronomi ve Mutfak Sanatları (İÖ) 52 52 YGS-4 328,46780 381.000 411,76907

Alanya Hamdullah Emin Paşa Üniversitesi (Antalya) Gastronomi ve Mutfak Sanatları (İngilizce) (Ücretli) 5 5 TS-2 246,92400 447.000 302,84427

İstanbul Gelişim Üniversitesi Gastronomi ve Mutfak Sanatları (%25 Burslu) 10 10 TS-2 231,96930 517.000 292,44349

Beykent Üniversitesi (İstanbul) Gastronomi ve Mutfak Sanatları (%50 Burslu) 63 63 YGS-4 306,95035 537.000 369,68911

Özyeğin Üniversitesi (İstanbul) Gastronomi ve Mutfak Sanatları (İngilizce) (Ücretli) 12 12 YGS-4 306,52881 541.000 344,69928

Uluslararası Kıbrıs Üniversitesi (Kktc-Lefkoşa) Gastronomi ve Mutfak Sanatları (Tam Burslu) 6 6 YGS-4 306,54146 541.000 352,70989

İstanbul Gelişim Üniversitesi Gastronomi ve Mutfak Sanatları (Ücretli) 10 8 TS-2 222,99105 544.000 303,80462

Kırgızistan-Türkiye Manas Üniversitesi (Bişkek-Kırgızistan) Gastronomi ve Mutfak Sanatları 5 5 YGS-4 306,14617 544.000 328,12523

İstanbul Aydın Üniversitesi Gastronomi ve Mutfak Sanatları (Ücretli) 24 18 TS-2 222,11382 546.000 319,55994

Yeditepe Üniversitesi (İstanbul) Gastronomi ve Mutfak Sanatları (İngilizce) (Ücretli) 42 24 TS-2 220,86826 548.000 323,41839

Maltepe Üniversitesi (İstanbul) Gastronomi ve Mutfak Sanatları (Ücretli) 15 10 TS-2 211,09254 555.000 285,16636

Girne Amerikan Üniversitesi (Kktc-Girne) Gastronomi ve Mutfak Sanatları (İngilizce) (%75 Burslu) 11 11 YGS-4 295,61429 635.000 333,97219

Avrasya Üniversitesi (Trabzon) Gastronomi ve Mutfak Sanatları (%50 Burslu) 44 44 YGS-4 265,99761 932.000 359,02607

Doğu Akdeniz Üniversitesi (Kktc-Gazimağusa) Gastronomi ve Mutfak Sanatları (Ücretli) 29 29 YGS-4 259,54783 1.004.000 326,06969

Avrasya Üniversitesi (Trabzon) Gastronomi ve Mutfak Sanatları (Ücretli) 10 10 YGS-4 234,49407 1.296.000 278,55959

Uluslararası Kıbrıs Üniversitesi (Kktc-Lefkoşa) Gastronomi ve Mutfak Sanatları (Ücretli) 54 6 YGS-4 231,39243 1.332.000 296,82440

Girne Amerikan Üniversitesi (Kktc-Girne) Gastronomi ve Mutfak Sanatları (İngilizce) (%50 Burslu) 15 15 YGS-4 219,55829 1.471.000 291,13853

Doğu Akdeniz Üniversitesi (Kktc-Gazimağusa) Gastronomi ve Mutfak Sanatları (%50 Burslu) 20 18 YGS-4 217,03415 1.500.000 339,94098

İstanbul Bilgi Üniversitesi Gastronomi ve Mutfak Sanatları (İngilizce) (Ücretli) 44 44 YGS-4 215,30497 1.521.000 347,42614

Girne Amerikan Üniversitesi (Kktc-Girne) Gastronomi ve Mutfak Sanatları (İngilizce) (Ücretli) 11 11 YGS-4 214,02982 1.535.000 298,3558

DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr