11.05.2024-11:26 (Son Güncelleme:11.05.2024-17:14)

Galatasaray’ın aklı sahada kulağı Kadıköy’de: Yarın şampiyon belli olabilir

Trendyol Süper Lig’in 36. haftasında lider Galatasaray deplasmanda Fatih Karagümrük ile karşılaşacak. Sarı kırmızılılar, Fenerbahçe’nin Kayserispor karşısında puan kaybetmesiyle beraber alacağı 1 puanla bile şampiyonluğunu ilan edecek. İşte maçın detayları…

Galatasaray, Süper Lig’in 36. haftasında deplasmanda Fatih Karagümrük ile karşılaşacak. Atatürk Olimpiyat Stadyumu’nda saat 19.00’da başlayacak olan mücadelenin hakemi Volkan Bayarslan olacak. Sarı kırmızılılar aynı saatte başlayacak olan Fenerbahçe Kayserispor maçında çıkacak sonuca göre 24. şampiyonluğunu ilan edebilir.

Yarın şampiyon belli olabilir

Lider Galatasaray, haftaya en yakın takipçisi Fenerbahçe'nin 6 puan önünde girdi. Sarı-kırmızılı ekip, ligin geride kalan 35 maçlık bölümünde 31 galibiyet, 3 beraberlik ve 1 mağlubiyetle 96 puan topladı. Puan cetvelinde 15. sırada bulunan VavaCars Fatih Karagümrük ise 9 galibiyet, 10 beraberlik ve 16 mağlubiyetle 37 puan elde etti.

İki takım arasında ligin ilk yarısında RAMS Park'ta oynanan maçı Galatasaray 1-0 kazanmıştı. Ayrıca Fatih Karagümrük, bu sezon RAMS Park'ta oynanan Ziraat Türkiye Kupası çeyrek finalinde Galatasaray'ı 2-0 yenerek kupadan elemişti.


Galatasaray, bu hafta oynanacak maçların sonuçlarına göre Süper Lig şampiyonluğuna ulaşabilir. Ligin bitimine 3 hafta kala en yakın takipçisi Fenerbahçe'nin 6 puan önünde olan sarı-kırmızılılar, Fatih Karagümrük karşılaşmasından 3 puanla ayrılırsa şampiyonluğa ulaşabilir. Fenerbahçe'nin Kayserispor karşısında puan kaybetmesi halinde Galatasaray'ın 1 puan bile yetecektir.

Fenerbahçe'nin olası bir beraberliğinde de Galatasaray, Fatih Karagümrük maçını kazanarak şampiyonluğa ulaşabilir.

Süper Lig’in yenilmezi

Son 23 Süper Lig maçında yenilgi yüzü görmeyen Galatasaray, bu sezonki tek mağlubiyetini 12. haftada Atakaş Hatayspor'a karşı aldı. Ardından oynadığı 23 lig maçında 21 galibiyet ve 2 beraberlik elde etti. Son 5 lig maçında 18 gol atan sarı-kırmızılı ekip, EMS Yapı Sivasspor'a 6, Corendon Alanyaspor ve Siltaş Yapı Pendikspor'a 4'er, Yukatel Adana Demirspor'a 3 ve Hatayspor'a 1 gol attı. Ligde oynadığı 35 maçta ise toplamda 86 gol kaydetti.

7 oyuncu sınırda

Fatih Karagümrük maçı öncesinde Galatasaray'da bir endişe var: 7 oyuncu sarı kart ceza sınırında.

Lucas Torreira, Sergio Oliveira, Victor Nelsson, Davinson Sanchez, Hakim Ziyech, Kaan Ayhan ve Kerem Aktürkoğlu, sarı kart ceza riskiyle karşı karşıyalar. Eğer bu oyunculardan biri yarınki mücadelede sarı kart görürse, 37. haftadaki Fenerbahçe maçında forma giyemeyecekler. Ancak, Sarı-kırmızılı ekip, Fatih Karagümrük maçına tüm kadrosuyla hazır.

Icardi seriye devam etmek istiyor

Galatasaray'ın Arjantinli golcüsü Icardi, gol krallığındaki zirvedeki yerini korumak istiyor. Üst üste son 7 lig maçında 9 kez fileleri havalandıran Icardi, toplamda 23 gole ulaşarak gol krallığında zirvede yer alıyor. Arjantinli santrfor, bu sezon takımının galibiyetlerinde önemli rol oynadı. Icardi, Fatih Karagümrük mücadelesinde de takımının gol umudu olacak.

Karagümrük son haftalarda gaza bastı

Fatih Karagümrük, son 3 maçta 7 puan topladı. Ligde kümede kalma mücadelesi veren Fatih Karagümrük, son 3 maçta 7 puan topladı. Geçen hafta konuk olduğu Kayserispor'la 2-2 berabere kalan Fatih Karagümrük, Bitexen Antalyaspor'u evinde 4-1 ve İstanbulspor'u da deplasmanda 2-1 mağlup etti.

muratcankilic@haber365.com.tr