25.09.2024-17:30 (Son Güncelleme:25.09.2024-17:30)

Galatasaray'dan Mourinho'nun Açıklamalarına Yanıt: "Planlanan Saatte Gerçekleşti"

Galatasaray Spor Kulübü Futbol A Takımı Medya ve İletişim Yöneticisi Coşkun Gülbahar, Fenerbahçe Teknik Direktörü Jose Mourinho'nun derbi sonrası basın toplantısında bekletildiği iddialarına yanıt verdi. Gülbahar, "Basın toplantısı planlanan saatte gerçekleştirildi ve herhangi bir aksaklık olmadı." şeklinde açıklama yaptı.

Fenerbahçe'nin teknik direktörü Mourinho, derbi sonrasında uzun süre bekletildiği için basın toplantısına katılmadığını belirtmişti. Bu açıklama, derbi sonrası gündemi meşgul etmiş ve Galatasaray cephesinden yanıt gecikmemişti.

Coşkun Gülbahar: "Her Şey Program Dahilinde"

Gülbahar, Mourinho'nun iddialarını reddederek, "Basın toplantısı, her iki kulübün de onayladığı programa uygun bir şekilde gerçekleştirildi. Beklenmeyen bir durum söz konusu değildi." ifadelerini kullanarak, şunları kaydetti:

>"Konuyla ilgili kamuoyuna yanlış bilgilendirme yapıldığı için açıklama yapma gereği duyuyorum. Derbi saat 22.00'de sona erdi ve TFF talimatları gereği iki takım maç sonu flaş röportajlarını 25 dakika içerisinde tamamlamakla yükümlüdür. Ancak ev sahibi kulüp saat 22.40'ta halen futbolcu flaş röportajlarına başlamamıştır. Futbolcu röportajlarına gerekli süre içerisinde başlayamayan ve TFF talimatlarını ihlal eden rakibimizin röportajlarının bitmemesi nedeniyle teknik direktörümüz Okan Buruk 'hazır olmasına rağmen' rakibimizin röportajlarının bitmesini beklemek zorunda kalmıştır. Hocamızı röportaja götürmek için yayıncı kuruluş temsilcileriyle görüştüğümde "Fenerbahçe henüz oyuncularını getirmedi. Onlar bittikten sonra hocayı alabiliriz" demeleri nedeniyle flaş röportaja katılma süremiz gecikmiş, flaş röportajın hemen ardından basın toplantısına geçilmiştir. Basın toplantısı için de süre sınırı her bir kulüp için 20 dakikadır. Ancak o gün basın toplantımız 14 dakika sürmüş, limitten 6 dakika erken sona ermiştir. Özetle kendi oyuncularının röportaja geç gitmesi nedeniyle rakip takım teknik direktörünün basın toplantısına katılımı gecikmiştir, kamuoyunun bilgilerine."


cerenpeksen@haber365.com