13.09.2024-17:30 (Son Güncelleme:13.09.2024-17:30)

Galatasaray Futbol Direktörü Cenk Ergün kimdir? Cenk Ergün istifa mı etti, neden istifa etti?

Galatasaray’da tartışmaların odağında olan isimlerden Cenk Ergün’ün istifa ettiği yönünde çıkan haberlerin ardından Cenk Ergün kimdir, Cenk Ergün istifa etti, Cenk Ergün istifa mı etti, Cenk Ergün neden istifa etti gibi sorular araştırılmaya başlandı. İşte tüm soruların yanıtı…

Galatasaray’da, Süper Kupa’da alınan ağır Beşiktaş mağlubiyetiyle başlayan süreç önce Şampiyonlar Ligi’nde Young Boys’a elenilmesi ve ardından da transferde yapılan plansızlık sebebiyle taraftarlardan başta Başkan Dursun Özbek olmak üzere yönetim kurulunda yer alan İbrahim Hatipoğlu, Metin Öztürk, Cenk Ergün gibi isimlere yoğun tepki gelmişti. Yaşanan bu olayların ardından transfer alanında ön planda olan isimlerden Cenk Ergün’ün istifa ettiği öğrenildi. Peki Cenk Ergün kimdir, Cenk Ergün istifa etti, Cenk Ergün istifa mı etti, Cenk Ergün neden istifa etti?

Cenk Ergün istifa mı etti?

Galatasaray'da futbol direktörü Cenk Ergün, görevinden istifa ettiğini duyurdu. Yazılı bir açıklama yapan Ergün, istifasını Galatasaray Yönetim Kurulu Başkanı Dursun Aydın Özbek'e ilettiğini belirtti.


Cenk Ergün, açıklamasında şu ifadelere yer verdi: "Bugün yazılı olarak da Yönetim Kurulu Başkanımız Sayın Dursun Aydın Özbek'e ilettiğim üzere kulübümüzdeki profesyonel görevimden istifa etmiş bulunmaktayım. İçinde bulunduğumuz durumun hem kulübüme zarar vermemesi hem de adımın daha fazla itibarsızlaştırılmaması adına almış olduğum kararı sizlerle paylaşıyorum."

Detaylı açıklamayı önümüzdeki günlerde yapacağını belirten Ergün, istifasıyla ilgili daha fazla bilgi vereceğini duyurdu. Bu gelişme, kulüpteki yönetimsel duruma dair soru işaretlerine neden oldu.

Cenk Ergün kimdir?

Galatasaray’dan istifa ettiğini açıklayan Galatasaray'da futbol direktörlüğü görevinde bulunan Cenk Ergün, 1974 yılında Bursa'da doğdu. İlkokul eğitimini bu şehirde tamamlayan Ergün, 1993 yılında Galatasaray Lisesi'nden matematik bölümünden mezun oldu. Ardından, Koç Üniversitesi İktisadi ve İdari Bilimler Fakültesi'nde ekonomi eğitimi alarak yükseköğrenimini başarıyla tamamladı.

Kariyerine 2000-2003 yılları arasında Kamera Spor Reklamcılık A.Ş.'de başlayan Ergün, Türkiye Futbol Federasyonu için reklam ve sponsorluk pazarlama çalışmalarında bulundu. Aynı dönemde A Milli Futbol Takımı'nın özel maç organizasyonlarını da üstlendi.

2003-2006 yılları arasında Trabzonspor Sportif A.Ş.'de genel müdür yardımcılığı görevini yürüten Cenk Ergün, 2006 yılında Galatasaray'a katılarak özel projeler sorumlusu olarak çalışmaya başladı. 2015-2018 yılları arasında Galatasaray Sportif A.Ş.'de futbol direktörü olarak görev yaptı. Ergün, Fransızca, İngilizce ve İtalyanca dillerine hakimdir.

muratcankilic@haber365.com.tr