19.10.2024-16:47 (Son Güncelleme:19.10.2024-16:47)

G7 Savunma Bakanları Napoli'de Toplandı

G7 ülkelerinin savunma bakanları, İtalya'nın Napoli kentinde tarihi bir toplantıda bir araya geldi.

G7 Savunma Bakanları Tarihi Toplantıda Buluştu

G7 ülkelerinin savunma bakanları, tarihinde ilk kez dönem başkanı İtalya'nın ev sahipliğinde Napoli kentinde toplandı. ABD, Almanya, Fransa, Kanada, İngiltere, İtalya ve Japonya'nın savunma bakanları ile birlikte NATO Genel Sekreteri Mark Rutte ve Avrupa Birliği Dış İlişkiler Yüksek Temsilcisi Josep Borrell de bu önemli buluşmaya katıldı.

Açılışta Sebepler Tartışıldı

İtalya Savunma Bakanı Guido Crosetto, toplantının açılışında yaptığı konuşmada, tarihsel bir anı işaret ederek G7 formatında savunma bakanlarının bir araya geldiğini vurguladı. Crosetto, genelde jeopolitik ve ekonomik zorlukların ele alındığı G7'nin bu sefer, güvenlik konularını da derinlemesine tartışması gerektiğini belirtti.

İstikrarsızlık ve Tehditler

Toplantının gündemi, önemli küresel meseleleri içeriyor. Crosetto, "Rusya'nın Ukrayna'ya yönelik saldırıları, Orta Doğu'daki kritik durum, Sahra Altı Afrika'daki istikrarsızlık ve Hint-Pasifik'teki artan gerilimler, güvenlik tablosumuzda ciddi tehditler oluşturuyor" dedi.

Protestolar Bekleniyor

Bu önemli toplantının Napoli'de yapılacak olması sebebiyle, G7 ve küreselleşmeye karşı protestolar düzenlenmesi bekleniyor. İtalyan güvenlik güçlerinin, bu protestolar dolayısıyla kentte geniş çaplı güvenlik önlemleri aldığı ifade edildi.

ülkelerinin savunma bakanları, tarihte ilk kez dönem başkanı İtalya'nın ev sahipliğinde Napoli kentinde bir araya geldi. ABD, Almanya, Fransa, Kanada, İngiltere, İtalya ve Japonya'dan oluşan G7 ülkelerinin savunma bakanları ile NATO Genel Sekreteri Mark Rutte ve Avrupa Birliği (AB) Dış İlişkiler ve Güvenlik Politikası Yüksek Temsilcisi Josep Borrell'in katıldığı G7 Savunma Bakanları toplantısı Napoli'deki tarihi Palazzo Reale'de (Kraliyet Sarayı) başladı.

DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr