Füsun Ercan kimdir, nereli ve kaç yaşında? 2023 MasterChef konuk şefi Füsun Ercan ne iş yapıyor, restoranı nerede? Füsun Ercan hayatı ve biyografisi
Bu akşam MasterChef programında konuk şef olarak yer alacak olan Füsun Ercan’ın hayatı ve kariyeri merak konusu oldu. 20 yıldır Kanada’da yaşayan Ercan’ın hayat hikayesini öğrenmek isteyenler arama motorlarına yöneldi. Peki Füsun Ercan kimdir, nereli ve kaç yaşında? 2023 MasterChef konuk şefi Füsun Ercan ne iş yapıyor? İşte Füsun Ercan hayatı ve biyografisi…
MasterChef konuk şefi Füsun Ercan Kimdir sorusu arama motorlarında sıkça araştırılıyor. TV8’de yayınlanan MasterChef All Star 2023’ün bu akşam yayınlanacak olan yeni bölümüne konuk olarak katılacak olan Füsun Ercan’ın hayatı ve kariyeri hakkında bilgi edinmek isteyen izleyenler arama motorlarını yoğun bir şekilde meşgul ediyor. Peki Füsun Ercan kimdir, nereli ve kaç yaşında? 2023 MasterChef konuk şefi Füsun Ercan ne iş yapıyor, restoranı nerede?
Füsun Ercan kimdir?
MasterChef’in yeni bölümde konuk olarak yer alacak olan Füsun Ercan hayatı hakkında şu ifadeleri kullanıyor:
‘’ Türkiye'nin Ege kıyısında Seferihisar adında küçük bir köyde doğdum. Babam gerçek bir yemek tutkunudur ve insanlara o kadar doyana kadar yemek yedirmeyi sever ki tabaklarına yemek koymayı bırakması için ona yalvarırlar! Annem harika bir ev aşçısıdır; yaratıcı, hassas ve detaycıdır. Çocukluğumda evimizdeki tipik bir gün, babamın akşam yemeğinde ne yiyeceğimize dair verdiği brifing ile mutfakta başlardı. Köyde küçük bir pazarı vardı ve yemeğe olan düşkünlüğüyle bilindiği için çiftçiler en iyi ürünlerini, balıkçılar da günün avını canlı olarak ona getirirlerdi. Tavuk ya da kuzu gibi küçük hayvanlar bahçemizde anneannem ya da babam tarafından kesilir ve annem tarafından parçalanırdı. Yumurtalar ve süt eve geldiklerinde hala sıcaktı, balıklar hala mutfak tezgahında hareket ediyordu... Annemin bir gün enginarların aynı gün toplanmadığı için yeterince yumuşak olmadığından şikayet ettiğini bile hatırlıyorum!
Üniversite için şehre taşındığımda, büyük şehirlerdeki insanların taze ürünlere kolayca ulaşamamasına çok şaşırmıştım. Beni en çok şok eden şey, eskiden canlı ve sıcak gördüğüm her ürünün artık ölü ve donmuş olmasıydı! Neyse ki her hafta sonu ailemin yanına gidip o hafta için çantamı doldurabiliyor ve tüm arkadaşlarıma yemek pişireceğim mütevazı öğrenci evime geri getirebiliyordum.
Yıllar sonra profesyonel olarak yemek yapmaya başlasam da hayatım hep yemek odaklıydı. Ekonomi ve Finans okurken, sürekli en iyiyi aradığımı bildikleri için arkadaşlarım ve ailem için gayri resmi bir restoran rehberi olarak hizmet ettim. Üniversiteden sonra Türkiye'yi gezerek ülkenin saymakla bitmeyen yöresel lezzetlerini keşfettim.
Kızımla birlikte Montreal'e taşındığımda önce bilgisayar programcılığı okudum ve birkaç yıl bilgisayar programcısı olarak çalıştım. Yemeğin hayatımda oynadığı önemli rolü fark ettikten sonra büyük bir U dönüşü yaptım ve aşçılık okuluna gittim. Eşim ve arkadaşlarım beni bir restoran açmaya teşvik ettiğinde zaten bir catering şirketim vardı. Finans ve bilgisayar programcılığında çalıştıktan sonra hayatımın üçüncü bölümü başladı. Artık şeftim.''