20.10.2024-11:36 (Son Güncelleme:20.10.2024-11:36)

Furkan Akar, Dünya Turu'nda Madalya Hedefliyor

Milli sporcu Furkan Akar, yeni sezonda madalya kazanmayı hedefliyor. Üstündeki Anadolu Parsı logosuyla yarışacak.

Furkan Akar, Madalya Hedefi ile Yarışların Startını Veriyor

Milli sürat patenci Furkan Akar, Anadolu Parsı logosunu taşıdığı tulumu ile bu yılki Dünya Turu müsabakalarında madalya kazanmayı gündemine aldı. Daha önceki uluslararası şampiyonalarda önemli dereceler elde eden Akar, Yakutiye Buz Pateni Salonu’nda hazırlıklarını sürdürmekte.

Önceki Başarılar ve Hedefler

Furkan, olimpiyat ve dünya şampiyonasında 6. olurken, 2023 Avrupa Kısa Kulvar Sürat Pateni Şampiyonası’nda bronz madalya kazanarak, bu alanda Türk bayrağını göndere çeken ilk sporcu olma başarısını gösterdi. 2024-2025 sezonunda Kanada ve ABD’de düzenlenecek Dünya Turu mücadelelerinde boy göstermeye hazırlanan milli sporcu, bu yıl madalya hedefine odaklanarak Türkiye’yi en iyi şekilde temsi etmeyi istiyor.

Başantrenör Sultangaliyev’in Açıklamaları

Sürat Pateni Milli Takım Başantrenörü Artur Sultangaliyev, sporcuların güç ve kondisyon olarak yoğun bir şekilde çalıştığını vurguladı. Bu sezon, sporcuların sıralama yerine madalyayı hedefleyeceklerini belirten Sultangaliyev, "Her mağlubiyette tecrübelerini artırdılar," dedi. Bu yılki ilk büyük hedeflerinin Avrupa Şampiyonası olduğunu ve sporcuların madalya kazanması için yoğun bir çalışma içinde olduklarını ifade etti.

Furkan Akar’ın Heyecanı

Furkan Akar, bu sezonun önemli olduğunu belirterek, "Son sezonumuz ve bir sonraki olimpiyat seçmeleri için hazırız. Elimden gelenin fazlasını yapacağım," dedi. Yeni düzenlemelerle ilgili olarak, Dünya Kupası’nın Dünya Turu’na dönüşmesini yorumlayan Akar, her ülkenin kendi amblemi ile birlikte Türk bayrağını taşımaktan gurur duyduğunu dile getirdi.

Hedef: Kürsü

Akar, "Daha önce dördüncüyüm. Bu sefer kürsü için mücadele edeceğim. Şampiyonluk ya da ikinci, üçüncülük hiç fark etmez, önemli olan Türk bayrağını yükseltmek," diye vurguladı. 2022’deki deneyimlerinin kendisine büyük katkı sağladığını ve bu sezon daha büyük başarılara imza atma hedefinde olduğunu belirtti.

Sürat pateninde (short track) daha önce düzenlenen uluslararası şampiyonalarda önemli dereceler alan milli sporcu Furkan Akar, Anadolu Parsı logosuyla ilk defa çıkacağı Dünya Turu müsabakalarında madalya kazanmayı hedefliyor.

DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr