17.10.2024-12:07 (Son Güncelleme:17.10.2024-12:07)

Franz Kafka'nın 100. Ölüm Yıl Dönümü İçin Beyoğlu'nda Sergi Açıldı

Beyoğlu'nda açılan sergi, Franz Kafka'nın hayatını ve eserlerini sanatseverlerle buluşuyor. Sergi 30 Kasım'a kadar açık kalacak.

Franz Kafka 1883 – 1924 İllüstrasyon Sergisi Beyoğlu'nda

Çek Cumhuriyeti İstanbul Başkonsolosluğu desteğiyle Beyoğlu Belediyesi ev sahipliğinde açılan "Franz Kafka 1883 -1924" sergisi sanat tutkunlarıyla buluştu. Sergi, Kafka'nın hayatı ve eserleri üzerine derinlemesine bilgi sunuyor.

Açılışta Dikkat Çeken Konuşmalar

Açılışta konuşan Olga Hajflerova, Çek Cumhuriyeti İstanbul Başkonsolosu, "Bu sergiyi, Türkiye'de artan Kafka ilgisini karşılamak amacıyla düzenledik. Kafka'nın mirası, kendi ülkesi dışında daha çok takdir görüyor," dedi. Ayrıca, Kafka'nın eserlerinin derin ve varoluşsal konular barındırdığını belirterek Beyoğlu Belediyesi'ne teşekkür etti.

Beyoğlu Belediye Başkanı'nın Düşünceleri

Beyoğlu Belediye Başkanı İnan Güney, "Kafka'nın eserleri, tüm dünyaya ve insanlık durumlarına ayna tutmaktadır. Onun bürokrasi eleştirisinin biz yöneticiler için büyük bir önemi var," ifadelerini kullandı. Güney, serginin açılmasının, insanlığın ortak değerleri üzerinden bir buluşma sağlamak açısından önemli olduğunu vurguladı.

Serginin Detayları

Franz Kafka'nın 100. ölüm yıl dönümüne özel olarak düzenlenen bu sergide, Renata Fucikova'nın Kafka'nın dönemini ve ilham kaynaklarını temsil eden 20 siyah-beyaz illüstrasyonu sergilenecek. Sergi, 30 Kasım 2023 tarihine kadar ziyaret edilebilecek.

Önemli Katılımcılar

Sergi açılışında, İsveç, Hollanda, Gürcistan ve Kore Cumhuriyeti konsoloslarının yanı sıra pek çok önemli temsilci yer aldı.

Beyoğlu Belediyesi ev sahipliğinde, Çek Cumhuriyeti İstanbul Başkonsolosluğu tarafından düzenlenen "Franz Kafka 1883 -1924" sergisi Belediyenin içerisindeki 6. Daire Sanat Galeri'de sanatseverlerle buluştu.

DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr