14.10.2024-22:19 (Son Güncelleme:14.10.2024-22:20)

Fransa'nın Muğla Fahri Konsolosluğu'na Fidel Berber Atandı

Fidel Berber, Fransa'nın Muğla Fahri Konsolosu olarak göreve başladı. Tören detayları ve önemli konuşmalar burada!

Fransa'nın Muğla Fahri Konsolosluğu'na Yeni Atama

Fransa'nın Muğla Fahri Konsolosluğu, düzenlenen özel bir törenle Fidel Berber'e verildi. Tören, Muğla'nın Konaklatı İskender Alper Kültür Merkezi bahçesinde gerçekleştirildi.

Tören Detayları

Etkinliğe katılan Fransa'nın Ankara Büyükelçisi Isabelle Dumont, program boyunca çello çalarak müzisyenlere eşlik etti. Tören, İstiklal Marşı ile Fransa Milli Marşı'nın söylenmesiyle devam etti.

Valilikten Önemli Açıklamalar

Muğla Valisi İdris Akbıyık, yaptığı konuşmada, Fransa'nın Muğla Fahri Konsolosluğu'nun iki ülke arasındaki köklü ilişkilerin güçlenmesine yardımcı olacağını ifade etti. Akbıyık, "Sizlerin sayesinde Muğla ile Fransa arasında tarım ve ekonomi gibi alanlarda birçok güzel projeyi hayata geçireceğimize inanıyorum," dedi.

Büyükelçiden Muğla'ya Ziyaret

Büyükelçi Isabelle Dumont, Muğla'ya ilk ziyaretlerini gerçekleştirdiklerini belirtti. Dumont, "Muğla ve Bodrum, pek çok Fransız için mükemmel bir tatil adresi. Her yıl buraya gelen binlerce yurttaşımız tatilin keyfini çıkarıyor. Fahri Konsolosluğumuz, ihtiyaç duyulması halinde yardım sağlamak amacıyla bulunuyor," şeklinde konuştu.

Bodrum Projeleri ve Çalışmalar

Dumont, Gökova Körfezi'nde yürütülen çalışmaların etkileyici olduğunu belirterek, yarın Bodrum'da bir proje açılışına katılacağını iletti. "Birlikte yaptığımız çalışmaları güçlendirebileceğimizi umuyorum," ifade etti.

Büyükşehir Belediyesi'nden Hedefler

Muğla Büyükşehir Belediye Başkanı Ahmet Aras, şehirlerini dünya kenti yapma çabalarının sürdüğünü belirtti. "Fransa gibi tarihi bağlara sahip bir ülkeyle ilişkileri geliştirmek bizim için oldukça önemlidir," dedi.

Büyükelçilerden Berber'e Takdim

Konuşmaların ardından, Isabelle Dumont ile İstanbul Başkonsolosu Nadia Fanton, Fidel Berber'e Muğla Fahri Konsolosluğu belgesini takdim etti.

alt=" Fransa'nın Muğla Fahri Konsolosluğu, düzenlenen törenle Fidel Berber'e (sağda) verildi. Muğla...">

Fransa'nın Muğla Fahri Konsolosluğu, düzenlenen törenle Fidel Berber'e (sağda) verildi. Muğla Konaklatı İskender Alper Kültür Merkezi bahçesinde gerçekleştirilen programa Muğla Valisi İdris Akbıyık (sol 2) ve Fransa'nın Ankara Büyükelçisi Isabelle Dumont (sağ 2) de katıldı.

DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr