08.06.2021-16:25 (Son Güncelleme:02.09.2024-21:10)

Fransa Cumhurbaşkanı Macron'dan Tokatlı Saldırı Sonrası Açıklama!

Drome'a ya resmi ziyaret gerçekleştiren Fransa Cumhurbaşkanı Macron, tokatlı saldırıya uğramıştı. Olaya dair Fransız medyasına demeçte bulundu.

Fransa Devlet Başkanı Emmanuel Macron, bugün kameralar önünde tokatlandı. Meydana gelen olay ülkenin güneyindeki Drome bölgesine gerçekleşen resim ziyaret sırasında gerçekleşti.

Drome'a ya resmi ziyaret gerçekleştiren Fransa Cumhurbaşkanı Macron, orada bulunan bir erkek tokat attı ve o anlar sosyal medyada yayınlandı. Yakın korumalar Macron'u uzaklaştırırken, saldırgan erkek ve bir yanında bulunan bir kişi gözaltına alındı.

Sosyal medyada paylaşılan görüntülerde, yüzü maskeli şekilde bariyerlerin arkasında bekleyenlere yaklaşan Fransa Cumhurbaşkanı Emmanuel Macron bir kişi tarafından kendisine tokat atıldığı görüldü.

Yakın korumaların anında müdahale etmesi ile Emmanuel Macron saldırgandan uzaklaştırıldı.

Fransa basını, iki kişinin gözaltına alındığı saldırıda tokat atan erkeğin 'Kahrolsun Macronizm' diye bağırdığını bildiriyor.

CUMHURBAŞKANI MACRON'DAN OLAY SONRASI AÇIKLAMA

Yerel Dauphine Libere gazetesine verdiği röportajda Fransa Cumhurbaşkanı Macron, uğradığı saldırıya dair açıklamalarda bulundu.

Cumhurbaşkanı Macron, her şeyin yolunda olduğunu ve bu olayın münferit bir saldırı olarak değerlendirilmesi gerektiğini belirtti. Bu yaşanan olayın çok sayıda insanın hayatını ilgilendiren konuların önüne geçmemesi gerektiğini ifade etti.

Cumhurbaşkanı Macron, ''Cumhuriyette makamlara saygı gösterilmeli. Bu mücadeleyi hiç bir zaman bırakmayacağım. Makamlar, hangisi olursa olsun, bizlerden büyüktür ve saldırı konusu olmamalı.''

Fransa'da ifade ve oy özgürlüğünün bulunduğunu da belirten Cumhurbaşkanı Macron, ''Eylemlerde ve söylemlerde şiddet ve nefret olmamalı, aksi takdirde demokrasinin kendisi tehdit haline gelir.''

Cumhurbaşkanı Macron, Fransa vatandaşının, ''cumhuriyetçi'' olduğunu ve büyük bölümünün ülkenin sorunları ile yakından ilgilendiğini, bu sebeple bu yaşanan talihsiz olayın ve aşırı şiddet yanlısı kişilerin kamu tartışmalarını ele geçirmesine izin verilmemesi gerektiğini ifade etti.

Yaşanan olayın kendisini etkilemediğini ve endişelendirmediğini belirten Cumhurbaşkanı Macron, çalışmalarını da devam edeceğini belirtti.

SALDIRGAN DÖVÜŞ USTASI ÇIKTI

Fransız medyası, saldırganın Uzakdoğu kılıç kullanma sanatı olan Kendo yaptığını, ayrıca HEMA ustası olduğunu manşetlerinde yazdı.

Tokat atan saldırganın ise sosyal medyada aşırı sağcı hesapları takip ettiği ifade edildi.

Valence savcılığı, ismi Damien T. olarak açıklanan 28 yaşındaki saldırganla onunla beraber gözaltına alınan arkadaşının sabıka kaydının olmadığını duyurdu.

Macron, Tain-l'Hermitage kentinde turizm otelcilik lisesini ziyareti sonrasında kendisini bekleyen kalabalığa tokalaşmak için yaklaşmıştı. Cumhurbaşkanı Macron, yaklaştığı kişi, bir eli ile kolunu tuttuğu ve diğer eliyle tokat atmıştı.

Saldırgan, Cumhurbaşkanı Macron’a tokat atarken 11'inci veya 12'nci yüzyıllarda Fransız krallarının savaşlarda kullandığı nara olarak tespit edilen ''Montjoie Saint-Denis!'' şeklinde bağırmış, cümlesini ''Kahrolsun Macronculuk'' diyerek bitirmişti.

DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr
SIRADAKİ VİDEOLAR

Kavun Çekirdeğinin Faydaları Neler?

Define Ararken Bulduğu Sandıktan Çıkanla...

Cinsel İçerikli Görüntüleri İnternete Sı...

Yerli Solumun Cihazı İlk Defa Denendi

Kanneth Copeland Coronavirüse Meydan Oku...

Coronavirüsten Dolayı Kapatılan Kapalıça...

İstanbul'da Sahil Yürüyüşüne Para Cezası

Çin Akıllanmadı! Hayvan Pazarları Yenide...

New York'ta Mağazalar Yağmalara Karşı Ön...

Rizeli Kardeşler Mahallenin Girişini Kep...

46 Kişiye Para Cezası Ve Karantina

Büyükçekmece'de Coronavirüs Partisi!

Çinli Öğrencilerden Türkiye'ye Destek!

Türk Polisinden Teşekkür Mesajı

Dünya Genelinde Coronavirüs Vaka Sayısı...

Polis Antalya'da Sokağa Çıkan Vatandaşla...

Pilotlar Rusya Semalarına 'Evde Kal' Yaz...

Diyarbakır Annelerinin Bekleyişi Sürüyor

Fırat Kalkanı Bölgesinde Camiler Dezenfe...

Meşhur Cuma Trafiğinden Eser Yok

Kitap Ehli Kur'an'dan Medet Umarken

İstanbul Valiliğinden Gıda Yardımı Açıkl...

Marketteki Sütleri İçip, Görüntülerini P...

Polis Memurlarından Kral Hareket!

Gözyaşlarını Tutumadı! Türkün Teyzeden D...

İstanbul'da Yeni Coronavirüs Önlemleri!

Elazığlı Depremzedeler Coronavirüsle Müc...

Manisa'da Yaşlı Vatandaşa Davranışı Tepk...

Polisler Sokaktaki Dostlarımızı Unutmadı

Adıyaman'da Marketteki Sütler İçen Çocuğ...