MALZEMELER
- 3 bardak un
- 350 ml ılık su
- 50 ml zeytinyağı
- 1 paket instant maya
- 1 çorba kaşığı şeker
- 1 tatlı kaşığı tuz
NASIL YAPILIR?
Listedeki tüm malzemeleri derin bir kabın içerisine alarak bir kaşık yardımıyla karıştırın. Ardından kabın kapağını kapatarak buzdolabının normal soğutucusu kısmına alın. Bu ekmeğin soğuk fermente olması gerekir. En az 10-12 saat dinlendirin. Dinlenen ekmeği parmak uçlarınızı yağlayın, yağladığınız ve üzerine irmik serptiğiniz kalıbınızın içerisine bırakın. Tezgahta 2 saat daha dinlendirdikten sonra üzerine biraz daha zeytinyağı gezdirin ve parmaklarınızın ucuyla üzerine hafif hafif bastırıp gamzeler oluşturun. En son üzerine iri taneli tuz ve biraz kekik serpip önceden ısıtılmış 200 derecelik fırında 25-30 dakika pişirin. İsterseniz üzerine siyah zeytin, taze biberiye, çeri domates ekleyebilirsiniz. İşte bu kadar, afiyet olsun!