12.02.2021-13:52 (Son Güncelleme:12.02.2021-13:52)

Focaccia Ekmeği Nasıl Yapılır?

Dünyaca ünlü focaccia ekmeği, internette en çok aratılan tariflerden biri. Özellikle malzemeleri merak ediyor. Peki focaccia ekmeği nasıl yapılır? Focaccia ekmeği malzemeleri nedir?

İtalya'nın en sevilen geleneksel tariflerden biri de focaccia ekmeğidir. Zeytinyağı ve Akdeniz'in sebzeleriyle hazırlanan bu ekmek, tek başına tüketilebilir. Bunun yanı sıra pizza tadına benzeyen bu ekmek, yemeklerin yanında da sunulabilir.

İsteğe göre kanepe ve sandviç şeklinde de servis edilebilir. Peki focaccia ekmeği nasıl yapılır? Focaccia ekmeği tarifi nedir? Focaccia ekmeği malzemeleri neler? İşte merak edilen bu soruların cevabı...

FOCACCIA EKMEĞİ MALZEMELERİ NEDİR?

Hamuru İçin:

500 gram un

375 ml. ılık su

100 gram dilimlenmiş siyah zeytin

50 gram kurutulmuş domates

1 yemek kaşığı zeytinyağı

2 dal taze kekik

1 yemek kaşığı kuru maya

1 çay kaşığı tuz

Fırın Kalıbını Yağlamak İçin:

1 yemek kaşığı zeytinyağı

Üzeri İçin:

1 yemek kaşığı zeytinyağı

1/2 tatlı kaşığı deniz tuzu

2 dal taze biberiye

FOCACCIA EKMEĞİ NASIL YAPILIR?

Bir kabın içerisinde ılık su ile maya karıştırılır. Kabın içine elenmiş olarak unla birlikte tuz ve zeytinyağı eklenir. Malzemeler cıvık bir hamur olana kadar yoğrulur. Hamurun içerisine taze kekik yaprakları eklenir.

Daha sonra içerisine domates dilimleri eklenir. Domates isteğe göre ya küp küp ya da dilim olarak kesilebilir. Doğranmış zeytinler de eklenerek hamur son kez karıştırılır. Hamur yağlanmış tepsiye koyulur ve mayalanması için hamur 30 dakika kadar dinlenmeye alınır.

Oda ısısında olması yeterli olacaktır. Mayalanan hamura yumurta fırçasıyla zeytinyağı sürülür. Üzerine deniz tuzu ve ayıklanmış taze biberiye serpiştirilir. 180 derecede önceden ısıtılmış fırında 30 dakika kadar piştikten sonra tepsiden alınan ekmek, dinlenmeye bırakılır.

Dinlenmeye bırakılan ekmeğe ara ara zeytinyağı sürülür. Soğuduktan sonra servise sunulur.

Haber365
bilgi@haber365.com.tr