16.06.2020-17:28 (Son Güncelleme:16.06.2020-17:23)

Floransa'da Gezilecek Görülecek Yerler

Floransa tarihi ve mimari yapılarıyla oldukça dikkat çekici bir turistik merkez ve Floransa’da yıl içinde milyonlarca turist gezip memnun kalmakta. Peki Floransa’da gezilecek yerler nereler. İşte detaylar…

Floransa gezilecek görülecek yerler bakımından ziyaretçilerin oldukça memnun kaldığı bir yer. Floransa’ya gidip beğenmemek veya tatmin olmamak neredeyse mümkün değil diyebiliriz. Floransa tarihi ve mimari yapılarıyla oldukça dikkat çekici bir turistik merkez. Bu yüzden bu yazımızda Floransa'ya ziyarete gidecekler için bir rehber olma amacı hissettik. Floransa'da gezilecek yerler nerelerde diye merak ediyorsanız yazımızın devamına bakabilirsiniz.

Floransa Katedrali (Duomo)

Floransa Katedrali Floransa'da gezilecek görülecek yerler arasında en büyük dini yapılır. 1296-1436 yılları arasında inşa edilmiştir. Büyüleyici bir mimariye sahiptir. Burayı gezmek için dilerseniz rehberli turlara da katılabiliyorsunuz

Uffizi Galerisi

1560-1580 yılları arasında dük I Cosimo için çalışma aldıysa olması amacıyla inşa edilmiştir. Buradaki sanatsal eserler kronolojik sıraya göre sergilenmektedir. Boticelli, Leonardo da Vinci gibi usta sanatçıların çalışmalarını görebilirsiniz.

Signoria Meydanı

Signoria meydanı Rönesans'ın başlamasına neden olan pek çok unsuru bünyesinde barındırmaktadır. Birçok ünlü heykeltıraşın eserlerini burada görme şansını yakalayabilirsiniz. Uffizi Galerisi ve Palazzo Vecchio burada bulunmaktadır. Burası 18. yüzyıldan beri açık hava heykel müzesi olarak kullanılmaktadır.

Ponte Veccio

Arno Nehri üzerinde bulunan Ponte Veccio, 1345 yılında Medici ailesinin seyahatlerini halktan saklanarak yapabilmeleri için inşa edilmiştir. II. Dünya Savaşı sırasında Floransa'da yıkılmayan tek köprüdür. Üzerinde orta çağ döneminden kalma Mannelli Kulesi yer almaktadır. Önce nerede tabakhane ve Demir atölyelerine ev sahipliği yapsana günümüzde pek çok işletme barındırıyor. Burada kentin manzarasını izledikten sonra alışveriş dükkanlarına da bakmanızı tavsiye ederiz.

Santa Croce Bazilikası

13 yüzyılda inşa edilen bu yapının içinde pek çok önemli kişinin anıt mezarı bulunmaktadır. Bu önemli kişiler arasında Galileo, Michalengelo, Dante, Machiavelli gibi isimler bulunuyor.

Akademi Galerisi

Akademi galerisinde Davud ve Sabine Kadınları heykelleri sergilenmektedir. Buyaka 1784 yılında sanat eğitimi vermek amacıyla kurulmuştur.

Yapıda özellikle Michelangelo'ya ait çok fazla sayıda eser bulunmaktadır.

Pitti Sarayı (Palazzo Pitti)

1457 de Pitti ailesi için inşa edilmiş. 16. Yüzyılda Medici ailesi tarafından satın alınmış ve Taskonya Büyük Dükalık Yönetim Merkezi haline getirilmiş. 18. Yüzyılda Napolyon hükümet üstü olarak kullanmış.

Tarihsel açılan önemli bir yeri bulunan Pitti Sarayı'nda tarihe ışık tutan oldukça değerli eserleri görmek mümkün olacaktır. Günümüzde içerisinde Palatine Galerisi adıyla bir modern sanat galerisi faaliyet gösteriyor.

Kraliyet ailesi tarafından kullanılmış eşyalar da serginin içerisinde yer alıyor. Bunların sergilenmesi için Porselen Müzesi ve Kostüm Galerisi olarak iki kısım ayrılmış.

Palazzo Vecchio

1298 yeni 1314 yılları arasında inşa edilmiştir. Pitti Sarayı'na taşınmadan önce Medici ailesi burada yaşamıştır. İçerisindeki sergi odasında floransa'nın eski hallerini gösteren bir çizim bulabilirsiniz. Mimari ve görsel açıdan oldukça dikkat çekici olduğunu sarayı Floransa'da gezilecek görülecek yerler listenize mutlaka eklemelisiniz.

Burada Michalengo'nun Zafer heykelini bulabilirsiniz. Aynı zamanda Dante'nin ölüm maskesi de Palazzo Vecchio'da sergilenmektedir. Bunlar dışında çok fazla özel ve güzel sanatsal eseri de bu sarayda görme şansını yakalayabilirsiniz.

DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr