10.05.2022-23:44 (Son Güncelleme:10.05.2022-23:44)

Fitness antrenörü, eğitmeni nedir? Fitness antrenörü görevleri nelerdir, ne iş yaparlar? Fitness antrenörü olma şartları ve Fitness antrenörü maaşları

Fitness antrenörlüğü son zamanlarda oldukça ilgi gören meslekler arasında yer alıyor. Sporu seven ve bu alanda ilerlemek isteyen birçok kişi tarafından da fitness antrenörlüğüne dair detaylar araştırılıyor. Peki, fitness antrenörlüğü nedir, nasıl olunur? Fitness antrenörü olmak için gereken şartlar nelerdir? İşte detaylar...

Fitness antrenörü bir nevi fitness eğitmenidir. Bu kişiler spor salonlarındaki müşterilere spor aletlerinin kullanımı, hangi programlarla nasıl bir vücut geliştirme yapılacağı gibi konularda bilgilendirmeler yaparak yardım eden kişilerdir. Fitness antrenörleri, spor salonlarına başvuran müşterilere kas geliştirme, kilo alma, kilo verme, vücut geliştirme gibi konularda çeşitli programlar sunarlar.

Fitness antrenörleri, spor salonları dışında özel olarak da ders vermektedir. Antrenörler, öğrencilerine özel düzenledikleri programlarla onlara özel eğitim hizmeti verirler.

Nasıl fitness antrenörü olunuyor?

Bu işi yapmak isteyenlerin illa üniversite okuması gerekmiyor. Lise mezunu olanlar da fitness antrenörü olabilir fakat BESYO mezunu olanların mesleğe atılmaları daha kolaydır. Ülkemizde fitness antrenörü olmak için Vücut Geliştirme Fitness ve Bilek Güreşi Federasyonu'na başvuruda bulunmak gerekiyor. Başvuru işleminin ardından antrenörlük kurslarına katılım sağlanması gerekiyor.

Kursa katılanlar istenilen şartları taşıdıklarında iki hafta içinde antrenörlük sertifikalarını alırlar. Teorik ve uygulamalı şekilde yapılan kursta katılımcıların ilerlemeleri gereken dört ayrı kariyer yolu vardır. Bu yollar şunlardır:

- 1. kademe antrenörlük

- 2. kademe antrenörlük

- 3. kademe antrenörlük

- 4. kademe antrenörlük

Kurs yerinin kursiyerlerden talep edeceği evraklar ise şunlardır:

- Üç tane vesikalık fotoğraf

- Noterden onaylanmış diploma fotokopisi

- T.C kimlik kartı fotokopisi

- Adli sicil kaydı

- Gençlik Hizmetleri ve Spor Müdürlüğü'nden alınmış "cezası yoktur" göstergeli belge,

- Sağlık raporu

- Kurs ücretinin yatırıldığını kanıtlayan dekont

 

Antrenörlerde aranan eğitim bilgileri şunlardır;

- İlk yardım

- Anatomi ile fizyoloji

- Spor psikolojisi

- Beslenme

- İletişim ve etkileşim

- Federasyona bağlı resmi eğitmenlik lisans belgesi

Fitness antrenör maaşları ne kadar?

Bu kişiler özel sektörde hizmet verdikleri için aylık gelirleri de çalıştıkları yere göre değişiyor. Ancak ortalama kazançları aylık 3000 - 3500 TL arasındadır. Daha ileri teknik eğitimler veren eğitmenlerin ücretleri 6000 TL civarlarını bulurken, bireysel antrenörlük yapanların kazancı ise ayda 11.000 TL'yi bulmaktadır.

Haber365
bilgi@haber365.com.tr