18.12.2019-08:58 (Son Güncelleme:18.12.2019-08:48)

Fırında Levrek Tarifi

Mevsiminde balık yemek isteyenler için hazırladığımız fırında levrek tarifi. İçinde bol bol vitamin bulunduran fırında levrek nasıl yapılır?

Fırında levrek nasıl yapılır? Mevsiminde balık yemek isteyenler için hazırladığımız fırında levrek tarifi.

MALZEMELER

  • Orta boy levrek (kişi sayısına göre sayıyı ayarlayabilirsiniz)
  • 1 adet kuru soğan (2 balık için 1 tane yetiyor)
  • 1-2 adet domates
  • 1 adet limon
  • Yarım çay bardağı zeytinyağı
  • Karabiber
  • Tuz
  • Defne yaprağı (tercihe bağlı)

YAPILIŞI

  1. Levrekleri temizletip yıkayalım.
  2. Fırın tepsisine yağlı kağıt sererek levrekleri üzerine yerleştirelim.
  3. Balıkların içine ve üzerine azar azar zeytinyağı gezdirelim. Tuz ve karabiber serpelim.
  4. Soğanları, domatesi ve limonu dilimleyerek balıkların içine yerleştirip fırına sürelim.
  5. 160 derecede 45-50 dakika kadar pişirelim.

Son Dakika Kadın Haberleri için sayfayı aşağı kaydırın.

Haber365
bilgi@haber365.com.tr