Fırında kaşarlı karnabahar tarifi. Sebze yemeklerinin bir başka türlüsü karnabahar... Kızartması ayrı güzel, yoğurtlusu ayrı lezzetli olan bu enfes yemekle masalarınızı şenlendirin.
MALZEMELER
-
1 adet orta boykarnabaharSosu için:
-
1,5 su bardağıyoğurt
-
1 adetyumurta
-
1/2 çay bardağızeytinyağı
-
1 çay kaşığıtuz
-
1 çay kaşığıkarabiber
-
4 yemek kaşığıunÜzeri için:
-
1 su bardağırendelenmiş kaşar peyniri
YAPILIŞI
-
Karnabaharları çiçeklerine ayırıp güzelce yıkayın. Ardından içi su dolu bir tencereye alın ve hafif yumuşayana kadar 10 dakika kadar haşlayın.
-
Çok hafif yumuşayan karnabaharları tencereden alıp süzgeçten geçirin. Bir köşede ılınmaya bırakın.
-
Bir kabın içerisinde tüm sos malzemelerini karıştırın. Karnabaharları bir cam borcamın ya da fırın pişirme kabının içerisine yayın. Üzerine hazırladığınız sosu gezdirin.
-
Ardından güzelce karıştırın. 180 derecede ısıtılmış fırında 15-20 dakika kadar pişirin. Fırından almadan önce karnabaharların üzerine 1 su bardağı kaşar peynirini aktarın.
-
Yeniden fırına verin. Peynirler eriyip kızarana kadar bir süre daha pişirin. Ardından çıkarıp sıcak sıcak servis edin. Şimdie afiyet lsun.
Son Dakika Kadın Haberleri için sayfayı aşağı kaydırın.