Fırında Kabak Sandal Tarifi
Sıcak havalarda hafif ama sağlıklı olarak yiyebileceğimiz yemekler tercih ederiz. Evinizde yapabileceğiniz bu tarifimiz hem besin değerleri olarak hem de oldukça hafif olması nedeniyle tercih edeceğinize eminiz. İşte yaz aylarında severek tüketeceğiniz fırında kabak sandal yemeği...
Yaz aylarının gelmesi sofralarımıza da daha hafif lezzetleri getirdi. Akşam yemeklerini hafif olsun ama besleyici de olsun diyorsanız bu tarifimiz tam size göre diyebiliriz. İşte yaz aylarında yapmayı alışkanlık haline getireceğiniz fırında kabak sandal tarifimiz…
MALZEMELER
- 3 adet orta boy kabak
- 400 gram kıyma
- 2 adet sivri biber
- 1 orta boy soğan
- Yarım cay bardağı zeytinyağı
- 1 adet domates rendesi
- 1 yemek kasığı salca
- Karabiber,
- Kimyon,
- Kekik ve tuz
ÜZERİ İÇİN
Kaşar peyniri rendesi
NASIL YAPILIR?
Kabakları güzelce yıkadıktan sonra ikiye bölüp içlerini oyup kaynar suda 5-8 dakika kadar haşlayın. Burada çok haşlamamaya özen göstermelisiniz. Çünkü dağılabilir. Haşladığınız kabaklarımızı yağlı kâğıt serili olan fırın kabına alıyoruz. Diğer taraftan tavanıza yağınızı ekleyin. Küp küp doğradığınız soğanı ve biberleri ekleyerek kavuruyoruz. Ardından kıymayı ekleyin. Bu karışım suyunu çekene kadar kavurun. Rendelenmiş̧ domatesleri, salçayı ve baharatları ekleyin ve harcınızı pişmeye bırakın. Hazır olan kıymalı harcınızı kabaklarınızın içine doldurun. Üzerine kaşar peyniri rendesini de ekleyip 180 derece fırında üzeri kızarıncaya kadar pişirin.