Yeni yıla sayılı günler kaldı. Yılbaşı menüsü için ne pişirsem diye düşünenler için yılbaşının klasik lezzeti olan hindi tarifini sizin için derledik. Püf noktalarıyla fırında hindi tarifi…
FIRINDA HİNDİ TARİFİ
Fırında hindi tarifi için gerekli olan malzemeler:
- 1 adet büyük hindi
- Yarım çay bardağı zeytinyağı
- 4 yemek kaşığı tereyağı
- 4 su bardağı ılık su
- 3 yemek kaşığı tavuk bulyon
- 2 yemek kaşığı kuru maydanoz
- 1 büyük kuru soğan
- Tuz
- Karabiber
FIRINDA HİNDİ NASIL YAPILIR?
Fırını önceden 175 dereceye ayarlayın. Hindiyi bol suda güzelce yıkayın. Hindiyi temizlendikten sonra derin bir fırın tepsisinin içerisine yerleştirin ardından da göğüsle derisinin arasına küçük küçük tereyağı parçaları yerleştirin. Hindinin içine tüm soğanı kabuğunu soyup yerleştirin. Patates ve havuç gibi sebzelerde dilerseniz koyabilirsiniz. Derin ayrı bir kasenin içerisinde ılık su, tavuk bulyon ve kuru maydanozu karıştırın. Hindinin üstüne döktükten sonra tuz, karabiber ve zeytinyağı dökün. Alüminyum folyo ile üzerini örterek fırında ortalama 3,5 saat pişirin. Sonrasında da üzerindeki folyoyu alarak pişmesi için fırına yerleştirin. 45 ila 60 dakika arasında devamlı kontrol ederek kızarmasını sağlayın. Sıcak servis yapın.
HİNDİ ETİNİN FAYDALARI NELERDİR?
- Hindi eti kırmızı ete göre daha az kolesterol içermektedir.
- Hindi eti B1, B2, B3 vitaminleri ve mineraller açısından oldukça zengindir.
- Yağ oranı oldukça düşük olan hindi eti kalp sağlığı için oldukça faydalıdır.
- Tryptophan içeren hindi eti mutluluk veren besinler arasında yer almaktadır.
- Hindi eti, iyi bir antioksidandır bu sebeple de serbest radikallerin hasarını engelleyip yaşlanmayı önlemektedir.
- Hindi eti iyi bir selenyum kaynağıdır ve 85 gramı günlük selenyum ihtiyacınızın yüzde 27’sini karşılamak için yeterlidir.
- Hindi etinde bol miktarda bulunan çinko bağışıklık sistemini güçlendirmektedir. >Yaraların iyileşmesine fayda çinko vücudun yağ, protein ve karbonhidratları sindirmesi için son derece önemli bir mineraldir.