22.06.2020-16:02 (Son Güncelleme:22.06.2020-15:56)

Fırında Çöp Şiş Köfte ve Patates Tarifi

Köfte ve patates ikilisi çocukluk zamanlarımızdan bu yana hayır diyemediğimiz ve afiyetle yediğimiz yemeklerden. Peki fırında çöp şiş köfte ve patates nasıl yapılır, tarifi nedir? İşte detaylar…

Köfte ve patates çocukluk çağlarımızdan bu yana herhalde hemen hepimizin hayır diyemediği yemeklerden. Her yaşta insanın hem yemeyi hem yapmayı sevdiği yemeklerden olduğuna eminim. Ancak sevdiğimiz yemeklere farklı bir yorum katarak sunumunu güzelleştirebilir veya mutfağımıza bir farklılık katmamız mümkün olabilir. Bu sebeple bizde size bu yazımızda fırında çöp şiş köfte ve patates tarifi veriyoruz. Bu tarifi misafirleriniz geldiğinde de yaparsanız. Sunumunu misafirlerinizin çok seveceğine eminiz.

Fırında çöp şiş köfte ve patates tarifi

Malzemeler

Köfte için;

• 500 gr. Dana kıyma

• 1 adet orta boy soğan

• 1 diş sarımsak

• 4 yemek kaşığı ufalanmış ekmek

• 1 adet yumurta

• Yarım demet ince kıyılmış maydanoz

• Tuz

• Karabiber

• Kimyon

• Pul biber

Patates için;

Malzemeler

• 3 adet büyük boy patates

• 3-4 yemek kaşığı zeytinyağı

• Tuz

• Karabiber

• Pul biber

• Kekik

Yapılışı;

Öncelikle soğanı ve sarımsağı güzelce rendeliyoruz. Ve köfteye koyacağımız diğer malzemeler ile birlikte bir kaseye alıp güzelce bu malzemeleri karıştırıyoruz. Sonrasında ise güzelce yoğurduğumuz köfte harcından alıp elimizle ince uzun bir şekil veriyoruz. Sonrasında ise şişe geçiriyoruz ve tekrar güzelce şekil verip şişle iyice bütünleşmesini sağlıyoruz. Ardından patatesleri soyup yıkıyoruz ve onları da küçük parçalar halinde dilimliyoruz. Bir kaba alıp patatesleri de yağ ve baharatlar ile birlikte güzelce karıştırıyoruz. Hazırladığımız şişleri fırın tepsisine yerleştiriyoruz ve 220 dereceye ayarladığımız fırında yaklaşık olarak 1 saat kadar pişiyoruz. Arada pişip pişmediğini kontrol etmelisiniz. Ve daha sonrasında yemeğiniz sunuma hazır. İşte fırında çöp şiş köfte ve patates tarifi bu kadar basit. Eğer yemeğinizin yanına ek bir yemek yapmak isteseniz ise bu yemeğin yanına bulgur pilavı çok güzel gidecektir ayrıca çok da sağlıklı bir pilav bulgur pilavı işte tarifi;

Bulgur Pilavı Tarifi

Malzemeler

• 1 yemek kaşığı tereyağı

• 2 yemek kaşığı zeytinyağı

• 2 adet orta boy kuru soğan

• 2 küçük diş sarımsak

• 3 adet yeşil sivri biber

• 1 yemek kaşığı domates salçası

• Yarım yemek kaşığı biber salçası

• 1 çay kaşığı tuz

• 1 çay kaşığı pul biber

• 1 çay kaşığı karabiber

• 1 çay kaşığı kekik

• 2 adet rendelenmiş domates

• 4 su bardağı su

Yapılışı;

Bulgurun cinsi pişme süresi için en önemli etkenlerden biridir. Bu sebeple pişirirken su ekleyebilir veya suyunu daha az koyabilirsiniz. Doğranmış kuru soğanları tencerenize alın ve pembeleşinceye kadar yağda güzelce kavurun. Ardından soğanları kavurduğunuz tencerenin yanına minik minik doğradığınız biberleri ekleyerek kavurma işlemine devam edin.1 yemek kaşığı salçayı da ekleyip kavurmaya devam ettikten sonra bulgurları ekleyin ve iyice karıştırıp kavurmaya devam edin. Bulgurları da ekleyip güzelce kavurduktan son olarak rendelenmiş domatesleri ekleyin ve tencerenin kapağını kapatıp pişmeye bırakın. İşte bulgur pilavı hazır. Sizin için yazımızda fırında köfteli şiş ve patates tarifi ile çok güzel bir bulgur pilavı verdik. Yaptığınızda beğeneceğinize eminiz tariflerimizi mutlaka deneyin.

DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr