20.12.2021-17:16 (Son Güncelleme:20.12.2021-17:16)

Fırat Yılmaz Çakıroğlu Davasında Eski Rektöre Hapis İstemi

Ege Üniversitesi’nde 2015 yılında ülkücü öğrenciler ile PKK/KCK gençlik örgütlenmesi YDG-H üyeleri arasında çıkan kavgada bıçaklanarak öldürülen Fırat Yılmaz Çakıroğlu’nun davasında yeni gelişmeler yaşandı.

2015 yılının Şubat ayında ülkücü öğrenciler ile PKK/KCK gençlik örgütlenmesi YDG-H üyeleri arasında kavga çıktı. Bıçaklı kavgada yaralanan Ülkü Ocakları Ege Üniversitesi sorumlusu Edebiyat Fakültesi Tarih Bölümü 4'üncü sınıf öğrencisi Fırat Yılmaz Çakıroğlu, hayatını kaybetmişti.

Ege Üniversitesi’nde meydana gelen olayla ilgili yürütülen yargılama sürecinde sanık Nurullah Semo, kasten öldürme suçundan ağırlaştırılmış hapis cezasının yanında örgüte üye olma suçundan da 15 yıl hapis cezası verildi. Alınan karar, İzmir Bölge Adliye Mahkemesi tarafından bozularak müebbet hapis cezasına yeniden çarptırılmıştı.

OKULDA HERHANGİ BİR TEDBİR YOKTU

Ülkü Ocakları Ege Üniversitesi sorumlusu Edebiyat Fakültesi Tarih Bölümü 4'üncü sınıf öğrencisi Fırat Yılmaz Çakıroğlu’nun okulda bıçaklanarak öldürülmesiyle ilgili kusurlu bulunan Ege Üniversitesi eski rektörü Candeğer Yılmaz, eski rektör yardımcısı Atilla Silkü, eski genel sekreter Mehmet Bülent Özkan ve eski Edebiyat Fakültesi dekanı Ersin Doğer hakkında görülen davada savcı mütalaasını açıkladı. İzmir 41'inci Asliye Ceza Mahkemesi'nde görülen davanın son duruşmasına, üniversitede terör örgüt üyeleriyle yaptığı kavga sonucu bıçaklanarak öldürülen Fırat Yılmaz Çakıroğlu’nun annesi Özlem Erdem ve babası Fuat Mahir Çakıroğlu avukatlarıyla birlikte geldi.

Olayın gerçekleştiği 2015 yılının Şubat ayında Bornova’da emniyet müdürü görevini yaptığını söyleyen ve İzmir 41'inci Asliye Ceza Mahkemesi'nde görülen davada tanık olarak dinlenen M.Z.S., ‘Olay günü saat 16.30-17.00 civarında üniversitenin güvenlik amiri beni arayıp üniversitenin içerisinde kalabalık bir grup olduğunu, bir sorun çıkabileceğini söyledi. Ben il güvenlik şube müdürünü, çevik kuvvet şube müdürünü ve terör şube müdürünü aradım. Yanımda araştırma büro amiri vardı. Onunla gittik. Üniversiteye geçiş yaptık ve olaya müdahale ettik. Biz gittiğimizde olay olmuştu. Orada herhangi bir tedbir yoktu’ ifadelerini kullandı.

FIRAT YILMAZ ÇAKIROĞLU HEDEF GÖSTERİLMİŞ

İzmir 41'inci Asliye Ceza Mahkemesi'nde görülen davada tanığın konuşmasının ardından savcı, davayla ilgili esas hakkında mütalaasını açıkladı. Savcı mütalaasında, Ege Üniversitesi eski rektörü Candeğer Yılmaz, eski rektör yardımcısı Atilla Silkü, eski genel sekreter Mehmet Bülent Özkan, eski Edebiyat Fakültesi dekanı Ersin Doğer'in görevlerini kötüye kullandığı kararına vardı. Savcı mütalaasında, Fırat Yılmaz Çakıroğlu’nun PKK/KCK örgütü tarafından hedef gösterilerek derslere ve sınavlara girilmesini engellediğini dile getirdi. Yönetimin ise bu duruma karşı gerekli olan tedbiri almadıklarını ifade etti.

ÇAKIROĞLU ÖLMEDEN ÖNLEMLER ALINABİLİRDİ

Fırat Yılmaz Çakıroğlu’nun üniversite kampüsünde yaşadığı bıçaklı saldırının ardından okulun giriş ve çıkışlarına turnike konulduğunun ve kameraların artırıldığını ifade eden savcı, yönetimin yaptığı bu önlemleri Çakıroğlu ölmeden de alınabileceğine dikkat çekti. Ege Üniversitesi Edebiyat Fakültesi’nin Ege Kafe yakınlarında ‘Hozan Serhat’ lakaplı terör örgütü sempatizanının, örgütle ilgili çeşitli faaliyetlerini sürdürdüğü savcının mütalaasında yer aldı. Duruşma kararında savcı, sanıkların görevlerini kötüye kullanma suçundan ayrı ayrı olacak şekilde 1 yıldan 3 yıla kadar cezalandırılmalarını talep etti. Bu durum karşısında sanıklar, savunmalarını hazırlamak için savcıdan ek süre talep etti. Hakim, süre talebini kabul ederek duruşmayı ileri bir tarihe ertelediği kaydedildi.

Haber365
bilgi@haber365.com.tr