01.10.2024-10:45 (Son Güncelleme:01.10.2024-10:45)

Finlandiya Cumhurbaşkanı Stubb Anıtkabir'i Ziyaret Etti

Finlandiya Cumhurbaşkanı Alexander Stubb, Türkiye'deki resmi ziyaretinde Anıtkabir'i ziyaret etti ve önemli mesajlar paylaştı.

Finlandiya Cumhurbaşkanı Stubb Anıtkabir'i Ziyaret Etti

Finlandiya'nın Cumhurbaşkanı Alexander Stubb, resmi bir ziyaret için Türkiye'ye geldi. Bu kapsamda, Stubb ve beraberindeki heyet Anıtkabir'i ziyaret etti.

Saygı Duruşu ve Çelenk Töreni

Ulu Önder Mustafa Kemal Atatürk'ün mozolesine çelenk bırakan Stubb, burada saygı duruşunda bulundu. Ardından hatıra fotoğrafı çektirdi.

Misak-ı Milli Kulesi'nde Özel Defter

Stubb, ziyaretin devamında Misak-ı Milli Kulesi'ne geçerek, Anıtkabir Özel Defterini imzaladı. Deftere, Türkiye ile Finlandiya arasındaki dostluk ilişkilerini vurgulayan duygularını yazdı:

"100 yıldan uzun bir süre önce, Mustafa Kemal Atatürk tarafından kurulan Türkiye Cumhuriyeti, Finlandiya ile uzun bir yakın ilişki geçmişine sahip. 1924'te kuruluşundan bir yıl sonra, Türkiye ve Finlandiya, uzun süredir devam eden ve derin bağlarını vurgulayan Dostluk Antlaşması'nı imzaladı. Bugün, Türkiye Cumhuriyeti'nin dost ve müttefiki olarak, Finlandiya Cumhurbaşkanı olarak, Türkiye'yi, Ankara'yı ve Anıtkabir'i ziyaret etmekten onur duyuyorum."

Finlandiya Cumhurbaşkanı Alexander Stubb, resmi ziyaret için geldiği Ankara'da, beraberindeki heyetle Anıtkabir'e ziyarette bulundu.

DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr