Fındığın sütlaça yakıştığı malum. Üstelik hafif tatlıların tercih edildiği şu günlerde sütlaç mutlaka aklınızdan geçmiştir.
MALZEMELER
2 çay bardağı pirinç (200 g)
2 su bardağı su (400 ml)
2 lt süt
Bir tutam tuz
1 su bardağı toz şeker (200 g)
1.5 çay bardağı toz fındık
1 tatlı kaşığı pirinç unu
2 yemek kaşığı su
ÜZERİ İÇİN
İri doğranmış ve kavrulmuş fındık içi
Tarçın
HAZIRLANIŞI
Pirinçleri iyice suda yıkayıp süzün. Tencereye koyup üzerine suyu katın. Orta ateşte kaynamaya bırakın. Kaynamanın ardından ateşi kısın. Pirinçler suyunu çekince üstüne sütü ilave edin. Arada bir karıştırın ve pirinçler güzelce yumuşayıp açılana dek pişirin.
Toz şekeri ve tuzu katıp karıştırın. 2 yemek kaşığı suyla inceltilmiş unu da katıp yeniden karıştırın. 1-2 dakika daha kaynattıktan sonra ocaktan kaldırın. Sütlacı servis kaplarına paylaştırın. Oda sıcaklığına geldikten sonra buzdolabına koyup soğutun. Üstüne bolca fındık içi serperek servis edin.
Son Dakika Kadın Haberleri için sayfayı aşağı kaydırın.