Kolay fincan tatlısı, evdeki malzemelerle hızlı bir şekilde yapabileceğiniz lezzetlerden biridir. Servisi ise, yapan kişinin zevkine kalır. Peki fincan tatlısı nasıl yapılır? İşte haberin detayları...
FİNCAN TATLISI MALZEMELERİ
1 litre süt
2 kahve fincanı un
1 yemek kaşığı tereyağı
2,5 kahve fincanı toz şeker
1 paket vanilya
FİNCAN TATLISI TARİFİ NASIL YAPILIR?
Süt, un ve şekeri derin bir tencereye koyun. Çırpma teli yardımıyla karıştırın. Karışımın muhallebi kıvamına gelene kadar kısık ateşte güzelce pişirin. Muhallebi koyu bir kıvam alıp göz göz olup, kaynamaya başladığında tereyağını ve vanilyayı ilave edip tekrar karıştırın.
Pişen muhallebiyi ocaktan alın. Orta boy kahve fincanlarına üstlerinde 2 parmak boşluk bırakacak şekilde kepçe yardımıyla koyun. Fincandaki muhallebileri önce oda sıcaklığında bekletin, daha sonra da buzdolabında en az 4 saat soğumaya bırakın.
Servis edeceğiniz zaman tabakların ortasına çikolata sosu dökün. Soğuyan muhallebileri fincandan yavaşça çıkarıp sosun üzerine yerleştirin. En üste de küçük çikolata parçaları istediğinize göre Antep fıstığı da ilave edebilirsiniz.