10.10.2024-19:42 (Son Güncelleme:10.10.2024-19:42)

Finansal Okuryazarlık ve Halka Arz Büyüklüğü

SPK Başkanı Gönül, Kayseri'de finansal okuryazarlık ve halka arz büyüklüğünü değerlendirdi. 2023'te 54 şirket halka arz edildi.

SPK Başkanı İbrahim Ömer Gönül Kayseri'de Konuştu

2023 yılında halka arz büyüklüğünün 2,5 milyar doları geçtiğini belirten SPK Başkanı İbrahim Ömer Gönül, 54 şirketin halka arzını gerçekleştirdiklerini duyurdu.

Finansal Okuryazarlığın Önemi

Kayseri Valiliği ve Kayseri Ticaret Odası (KTO) tarafından düzenlenen Finansal Okuryazarlık programında bir konuşma gerçekleştiren Gönül, kurumlarının misyonunun piyasalarda sağlıklı işleyişi, gelişimi ve yatırımcıların bilgilendirilmesi olduğunu vurguladı. Gönül, son yıllarda finansal okuryazarlığın yaygınlaştırılması için çeşitli çalışmalar yürütüldüğünü ifade etti.

Finansal okuryazarlığın, dünya genelindeki en iyi uygulama örnekleriyle birlikte öneminin giderek artırdığını kaydeden Gönül, "7'den 77'ye herkesi finansal bilgiyle donatmayı amaçlıyoruz. Özellikle ABD, İngiltere, Kanada ve Avustralya gibi ülkelerin uygulamaları örnek alınmaktadır," dedi.

Finansal Okuryazarlık Platformu

Finansal Okuryazarlık Platformu'nda eğitim alan kişilerin sayısının artacağını belirten Gönül, platformun bugüne kadar 300 bin kişiye ulaştığını ifade etti. Ayrıca, bu platform üzerinden yaklaşık 30 bin kişinin sertifika aldığını açıkladı.

Finans Lisesi Projesi

Gönül, Finans Lisesi ve Finans Akademisi projeleri hakkında da bilgi verdi. Yeni kurulan SPK Finans Anadolu Mesleki Teknik Lisesi, nitelikli iş gücü yetiştirecek alanında ilk ve tek okul olma özelliği taşıyacak. Öğrenciler, yüksek standartta eğitim alacaklar.

2023 Halka Arz Verileri

Halka arzlar ile ilgili bilgi veren Gönül, "2023 yılında halka arz büyüklüğü 2,5 milyar doları aşan 54 şirket halka arz edildi. Yatırımcı sayısının ise 7,5 milyona ulaştığını," belirtirken, geçen yıl bu rakamın 8,5 milyon olduğunu hatırlattı. Halka arzlara gösterilen teveccüh ve borsa güveninin önemini vurguladı.

Programa AK Parti Kayseri Milletvekili Ayşe Böhürler, AK Parti Adana Milletvekili Sunay Karamık ve Kayseri Ticaret Odası Başkanı Ömer Gülsoy da katıldı. Konuşmaların sonunda Gönül'e plaket takdim edildi.

Sermaye Piyasası Kurulu (SPK) Başkanı İbrahim Ömer Gönül (sol 4), Kayseri Valiliği ile Kayseri Ticaret Odası (KTO) tarafından düzenlenen, Finansal Okuryazarlık programına katıldı.

DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr