15.10.2024-18:19 (Son Güncelleme:15.10.2024-18:19)

Filistin'in Geleceği Konferansı: Siyasetçilerin Rolü Tartışıldı

Filistin'in Geleceği Konferansı'nda, siyasetçilerin bu toprakların geleceğindeki rolü ele alındı.

Filistin'in Geleceği Konferansı'nda Önemli Tartışmalar

Filistin Ulusal Meclis Başkanı Ruhi Fettuh'un ifadelerine göre, İsrail hükümetinin temel hedefi, Filistin halkını Mısır ve Ürdün'e zorla göç ettirmek. Bu durum, Filistinli liderlerle yapılan oturumda detaylı bir şekilde ele alındı.

Politikacılar, Filistin'in Geleceğini Şekillendirme Çabasında

AK Parti Dış İlişkiler Başkanlığı ve İnsan Hakları Başkanlığının düzenlediği konferans, Ankara'da gerçekleştirildi. Moderatörlüğünü TBMM NATO Parlamenter Asamblesi Türk Delegasyonu Başkanı Mevlüt Çavuşoğlu üstlendi.

Oturumda yer alan konuşmacılar arasında, AK Parti Genel Başkanvekili Efkan Ala, Uluslararası Asya Siyasi Partiler Konferansı Eş Başkanı Mushahid Hussain ve eski Avrupa Parlamentosu Başkan Yardımcısı Ryszard Czarnecki gibi isimler yer aldı.

Gazze'deki Durum ve Uluslararası Tehditler

Çavuşoğlu, Gazze'deki durumu 'soykırım' olarak tanımlarken, uluslararası toplumun başarısızlığından da bahsetti. Mushahid Hussain, bu bağlamda, insanların hayatlarını kurtarmaya yönelik politik adımlara ihtiyaç olduğunu vurguladı.

Türkiye'nin Oynayabileceği Rol

Czarnecki, Türkiye'nin şu süreçte ara buluculuk yapabileceğini belirtti. Ayrıca, Fettuh, ABD’nin İsrail’e verdiği destek nedeniyle uyarılarda bulundu ve tarafların barış sürecine geçmeleri gerektiğini söyledi.

İsrail'in Genişleme Politikası ve Afrika Ülkelerin Durumu

Konferansta, İsrail’in genişleme politikası ve Batı'nın iki yüzlülüğü eleştirilirken, Bruno Maçaes, İsrail'in güç dilini anladığını ve bu konuda daha fazla ses çıkarılması gerektiğini savundu.

Ateşkes Çağrısı

Son olarak, Miroslav Gregoric, Filistin'in uluslararası alanda tanınmasının önemini vurguladı ve feshedilmesi gereken bir ateşkes çağrısında bulundu. Gıda, su ve enerji ihtiyaçlarının karşılanması gerektiğinin altını çizdi.

AK Parti Dış İlişkiler Başkanlığı ve İnsan Hakları Başkanlığının Ankara'da düzenlediği Filistin'in Geleceği Konferansı'nda "Filistin'in Geleceğinin Şekillenmesinde Siyasetçilerin ve Parlamentoların Rolü" oturumu düzenlendi. Oturumun moderatörlüğünü, TBMM NATO Parlamenter Asamblesi (PA) Türk Delegasyonu Başkanı ve AK Parti Antalya Milletvekili Mevlüt Çavuşoğlu yaptı.

DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr