09.10.2024-15:15 (Son Güncelleme:09.10.2024-15:15)

Filistin Büyükelçisi Faed Mustafa'dan İsrail Eleştirisi

Filistin'in Ankara Büyükelçisi, İsrail'in iki devletli çözümü hedef aldığını belirtti, uluslararası toplumu harekete geçmeye çağırdı.

Filistin'in Ankara Büyükelçisi Faed Mustafa'nın Açıklamaları

Filistin'in Ankara Büyükelçisi Faed Mustafa, İsrail'in iki devletli çözümü yok etme çabalarının altını çizerek, "Tüm dünya iki devletli çözümü konuşurken, tek başına İsrail bu çözümü katletmeye çalışıyor," dedi.

Gazze'deki Durum ve İnsani Kriz

Büyükelçi Mustafa, Siyaset, Ekonomi ve Toplum Araştırmaları Vakfı (SETA) tarafından düzenlenen "Bir Yılın Ardından İsrail'in Gazze Soykırımı ve Bölgesel Etkileri" konferansında konuştu. O, Orta Doğu'da yaşanan feci olayların incelenip, konuşulması gerektiğini vurguladı.

Mustafa, Gazze Şeridi'nde yaklaşık 2 milyon insanın yerinden edildiğini ve bu durumun herkesin harekete geçmesi gerektiğinin bir göstergesi olduğunu belirtti.

Uluslararası Toplumun Sorumluluğu

Büyükelçi, "İsrail'in saldırıları yalnızca Gazze ile sınırlı kalmayıp, Orta Doğu'nun diğer bölgelerinde de katliamlar yapıldığını görüyoruz," diyerek uluslararası toplumu sorumluluk almaya çağırdı. Bu bağlamda, ABD'nin verdiği desteğin durumu daha da zorlaştırdığını ve istikrarsızlığın sebebi olduğunu ifade etti.

Birleşmiş Milletler ve Uluslararası Adalet

Mustafa, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın "dünya 5'ten büyüktür" ifadesine atıfta bulunarak, Birleşmiş Milletler'in yapısının adaletsiz olduğunu ve bu tür uluslararası yapıların değişmesi gerektiğine dikkat çekti. "Daha adil bir dünya için birlikte hareket etmemiz şart," dedi.

SETA'nın Konferansındaki Diğer Konuşmalar

Konferansın moderatörlüğünü Muhittin Ataman yaptı. Diğer konuşmacılar arasında Prof. Dr. Cavid Abdullahzade, Prof. Dr. Yücel Acer, ve Fettullah Bayraktar yer aldı. İkinci oturumda ise Muhammed Hüseyin Mercan, Doç. Dr. Abdulgani Bozkurt ve Dr. Taha Eğri konuştu.

Filistin'in Ankara Büyükelçisi Faed Mustafa, Siyaset, Ekonomi ve Toplum Araştırmaları Vakfı (SETA) tarafından düzenlenen "Bir Yılın Ardından İsrail'in Gazze Soykırımı ve Bölgesel Etkileri" başlıklı konferansın açılışında konuştu.

DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr