17.09.2024-09:24 (Son Güncelleme:17.09.2024-09:24)

FETÖ'nün Emniyetteki Ayağına Operasyon: 29 Şüpheli Yakalandı!

FETÖ'ye yönelik Ankara merkezli 19 ilde gerçekleştirilen operasyonlarda, haklarında gözaltı kararı bulunan 41 şüpheliden 29'u yakalandı.

Emniyet güçleri tarafından ülke içinde ve dışındaki terör örgütlerine yönelik operasyonlar hız kesmeden devam ediyor.

FETÖ'nün; Emniyet Genel Müdürlüğü içinde yapılanma eleman kazanma ve personel örgütsel sisteme göre kodlama faaliyetlerini yürüttüğünün belirlenmesiyle düğmeye basıldı. Ankara Cumhuriyet Başsavcılığı tarafından olayla ilgili soruşturma başlatıldı.

Soruşturma kapsamında ''mahrem imam'' olarak görev yapan ve aralarında halen kamu kurumlarında aktif bir şekilde çalıştığı tespit edilen 6 kişinin de bulunduğu toplam 36 ''Emniyet Mahrem Sorumlusu'', HTS kayıtları ve içerik çözümleme raporlarına dayanarak başkaları adına kayıtlı GSM hatları üzerinden örgütün gizli haberleşme aracı 'ByLock'U kullandıkları tespit edildi.

29 Şüpheli Gözaltında

Yapılan incelemeler ve araştırmalar sonucunda 17 Eylül 2024 tarihi itibarıyla, Ankara merkezli olmak üzere 19 ilde eş zamanlı olarak yürütülen operasyonlarda toplam 41 şüpheliden 29'u gözaltına alındı.

Diğer 12 şüphelinin yakalanması ve Cumhuriyet Başsavcılığına sevk edilmesi için Ankara İl Emniyet Müdürlüğü ekipleri tarafından yürütülen çalışmalar devam ediyor.

damlaeroglu@haber365.com.tr