09.10.2024-15:13 (Son Güncelleme:09.10.2024-15:13)

Fethi Apaydın Türkiye Satranç Federasyonu Başkanı Oldu

Fethi Apaydın, Türkiye Satranç Federasyonu başkanlığına seçildi. Gülkız Tulay onursal başkan oldu.

Fethi Apaydın Türkiye Satranç Federasyonu Başkanı Seçildi

Türkiye Satranç Federasyonu (TSF) başkanlığında yeni bir dönem başlıyor. Fethi Apaydın, federasyonun 6. olağan genel kurulunda başkan olarak seçildi. Kurul, The Green Park Hotel'de gerçekleştirildi.

Seçim Sonuçları

Fethi Apaydın, seçimlere tek aday olarak katıldı ve 149 oy kullanıldı, bu oylardan 135'ini alarak yeni başkan oldu. Genel kurulda 14 oy ise geçersiz sayıldı.

Yeni Yönetim Kurulu

Apaydın'ın başkanlığındaki yönetim kurulunda yer alan isimler şunlardır: Ömer Asım Ötegen, Turgay Seçkin Serpil, Alper Efe Ataman, Berk İpek, Kadir Açıkbaşlar, Ferat Bilgin, Mehmet Faruk Bülbül, İnanç Dinçsoy, Bülent Mert Dikeç ve Cesur Küçük.

Apaydın'dan Teşekkür Mesajı

Yapılan genel kurulda divan başkanlığını Mithat Ertaş üstlendi. Apaydın, yönetime gelmesinin ardından yaptığı konuşmada büyük destek aldıkları için sorumluluklarının farkında olduklarını vurguladı.

“Sorumluluk duygusuyla motive olmaya hazırız. Bu süreçte destek olan herkese teşekkür ederim” diyen Apaydın, ayrıca Gülkız Tulay’a da teşekkür ederek, “Satranca emek vermiş herkese çok teşekkür ediyorum” ifadesini kullandı.

Uluslararası Başarıya Vurgu

Uluslararası düzeyde daha fazla söz sahibi olmak istediklerine işaret eden Apaydın, Türkçe Konuşan Ülkeler Satranç Birliği'nin kurulmasında emeği geçen herkese teşekkür etti.

Gülkız Tulay Onursal Başkanlık Unvanını Aldı

Eski başkan Gülkız Tulay, 2012 yılından bu yana sürdürdüğü başkanlık görevine yeni dönemde aday olmayarak, TSF Onursal Başkanı unvanını aldı.

Tulay, federasyondaki 27 yıllık yolculuğunda önemli zaferlerde ve projelerde yer almanın mutluluğunu yaşadığını ifade ederek, "Türk satrancının geleceği yıldızlarıyla daha parlak olacak" dedi.

Başarılarla Dolu Bir Geçmiş

Tulay, Türkiye’nin en çok sporcusu olan federasyonlarından biri olduklarını belirterek, Türk satranççılarının uluslararası platformda önemli başarılara imza attığını ifade etti. "Ustalarımız dünya çapında mücadele ediyor" diyerek Türk satrancını geleceğe taşımak için inançlarını sürdürdüklerini sözlerine ekledi.

Türkiye Satranç Federasyonu (TSF) başkanlığına Fethi Apaydın seçildi. Federasyonun 6. olağan genel kurulu, The Green Park Hotel'de yapıldı. Seçime tek aday olarak giren Fethi Apaydın, kullanılan 149 oyun 135'ini alarak Satranç Federasyonunun yeni başkanı oldu. Apaydın, burada konuşma yaptı.

DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr