Reşitpaşa’da, 3 katlı bir villada Ferdifon adını verdiği bir prodüksiyon firması vardı. Müzik yapımının yanı sıra, o dönemin ileri teknolojisine sahip bir kurgu seti bulunuyordu. (Kurgu setlerinin inanılmaz rakamlar olduğu yıllar.) Bu seti kiralar, reklam filmleri kurgulardım. Onu orada tanıdım.
Bence Ferdi Tayfur’u sevenleri de dahil kimse onu tam anlamıyla tanımıyor. Batı ve Doğu müziğini çok iyi bilen biriydi. Kusursuz bir müzisyendi. Gitar, keman ve piyano gibi enstrümanları ileri seviyede çalardı. Çok okur ve kendine “edebiyatçı” diyen birçok kişiden daha iyi yazardı.
Prensipleri ve sert köşeleri olan biriydi. Ama benim gözümde Ferdi Abi’yi “Ferdi Abi” yapan şey mütevazılığıydı.
Onca şöhretine ve milyonlarca hayranına rağmen ömrünün hiçbir döneminde kadın düşkünlüğü ya da çapkınlığı olmayan biriydi. Kimi hayat arkadaşı seçmişse, hayatında yalnızca o kişi olurdu.
Herkesin para için her türlü şekle girdiği bugünlerde, sözü ve bestesi kendisine ait onlarca hit şarkı yapmış ve bu şarkılardan telif almayı reddetmiş bir adamdır Ferdi Tayfur. (Çünkü eserlerini kendisinin yaptığını ama onları sevenlerine ait gördüğünü, bu nedenle kendisine ait olmayan bir parayı alamayacağını söylerdi. Ferdi Abi’nin eserleri telifsizdir.)
İyi, çok iyi bilirdim kendisini. Rahmet olsun ömrüne.