06.09.2024-17:31 (Son Güncelleme:06.09.2024-17:31)

Fed faiz kararı ne zaman ve saat kaçta açıklanacak 2024? Eylül 2024 Fed faiz kararı ne olur?

Her ay ABD ekonomisine yön veren faiz kararını belirlemek üzere bir araya gelen ABD Merkez Bankası (Fed), Eylül ayı faiz kararını önümüzdeki günlerde açıklayacak. Son faiz kararında politika faizini son 23 yılın en yüksek seviyesinde sabitleyen Fed’in bu ay faiz indirimi yapıp yapmayacağı merak ediliyor. Peki Fed faiz kararı ne zaman ve saat kaçta açıklanacak 2024? Eylül 2024 Fed faiz kararı ne olur? İşte soruların yanıtı…

Ekonomi piyasaları Fed faiz kararı için bekleyişe geçti. Fed başta olmak üzere büyük merkez bankalarının faiz kararlarına ve önemli makroekonomik verilerin açıklanmasına odaklanmış durumda. 31 Temmuz'da gerçekleşen son toplantıda Fed Başkanı Jerome Powell, faiz indirimlerinin zamanlamasının önemine değinmiş, yüksek faiz oranlarının işgücü piyasası ve ekonomik büyüme üzerindeki olumsuz etkilerini vurgulamıştı. Powell, Eylül ayındaki toplantıda faiz indirimlerine başlayabileceklerine dair sinyaller vermişti. Peki, merakla beklenen Eylül ayı Fed faiz toplantısı Ne Zaman?

Fed faiz kararı ne zaman ve saat kaçta açıklanacak 2024?

ABD Merkez Bankası (Fed), faiz kararı için toplantı tarihini açıkladı. Buna göre, Fed'in Eylül ayı faiz kararı 18 Eylül 2024 Çarşamba günü yapılacak olan toplantının ardından, Türkiye saatiyle akşam 21.00'de açıklanacak. Piyasalar bu kararı yakından takip ediyor.


Eylül 2024 Fed faiz kararı ne olur?

Son yapılan toplantıda Fed, faiz oranlarını sabit tutma kararı aldı. Fed'in açıklamasında, bu kararın oy birliğiyle alındığı vurgulandı. Ekonomik göstergelerin sağlam bir hızla büyümeye devam ettiğini belirten banka, işsizlik oranının artmasına rağmen hala düşük seviyelerde kaldığını açıkladı.

Ayrıca, enflasyonun gerilemesine karşın hâlâ yüksek seviyelerde seyrettiği belirtilirken, Fed’in yüzde 2'lik enflasyon hedefine ulaşmada bir miktar daha ilerleme kaydedildiği bildirildi. Banka, uzun vadeli hedeflerinin maksimum istihdam ve yüzde 2 oranında enflasyona ulaşmak olduğunu yineledi ve bu hedeflere yönelik risklerin daha dengeli bir seyir izlemeye başladığını ifade etti.

Sonuç olarak, Fed federal fon oranı hedefini yüzde 5,25 ile 5,50 arasında sabit tutma kararı aldı.

muratcankilic@haber365.com.tr