13.09.2024-10:41 (Son Güncelleme:13.09.2024-10:41)

Fatih’te 3 katlı bina çöktü: Vatandaşlar deprem sanıp dışarıya fırladı

İstanbul Fatih’te 3 katlı metruk bina aniden çöktü. Yaşanan olayda 1 kişi yaralanırken çok sayıda AFAD ve itfaiye ekibi bölgede çalışmalara başladı. Öte yandan bölgedeki vatandaşlar çökmeyi deprem sanarak panikle dışarı fırladı. İşte ayrıntılar…

Fatih’te 3 katlı bina aniden çöktü. İstanbul’un Fatih ilçesinde, Zeyrek Mahallesi Büyükkaraman Caddesi üzerinde bulunan 3 katlı metruk bina, saat 23.00 sıralarında büyük bir gürültüyle çöktü. Olay sırasında yoldan geçmekte olan bir kişi hafif yaralandı ve hemen hastaneye kaldırıldı.

Yan Binalar ve Çevrede Hasar

İHA'da yer alan habere göre; Çökmenin etkisiyle yanındaki binada da hasar oluştu. Olayın ardından bölgeye çok sayıda itfaiye, AFAD ve sağlık ekibi sevk edilerek, güvenlik önlemleri alındı. AFAD ekipleri enkazda arama kurtarma çalışması başlatırken, hassas köpeklerle yapılan arama çalışmalarının devam ettiği bildirildi.

İstanbul Valiliği'nden Açıklama: Can Kaybı Yok

İstanbul Valiliği’nden yapılan açıklamada, çöken binanın boş olduğu ve altında kimsenin bulunmadığı belirtildi. Açıklamada, "Yoldan geçen bir vatandaşımız hafif şekilde yaralanmıştır, ekipler olay yerinde çalışmalarını sürdürüyor" denildi.


Fatih Belediye Başkanı’ndan Olay Yerinde İnceleme ve Açıklama

Fatih Belediye Başkanı Mehmet Ergün Turan, çökmenin yaşandığı bölgede incelemelerde bulunarak olay hakkında şu açıklamalarda bulundu: "Eski bir tarihi bina yıkıldı. Yanındaki bina kazı çalışmasından etkilenmiş olabilir. Neyse ki can kaybı yok, yaralanan vatandaşımız hastanede tedavi görüyor. Tedbir amaçlı bitişikteki binayı da boşaltıyoruz."

"Daha Önce Binadan Sesler Geliyordu"

Çöken binanın altında berber dükkanı bulunan Adnan Işık, binanın eski olduğunu ve daha önce de sesler geldiğini belirtti. Işık, "Olay günü de çatırdılar duydum ve hemen dışarı çıktım, kısa süre sonra bina yıkıldı" dedi.

Tedbir Amaçlı Tahliye ve Güvenlik Önlemleri

Çökmenin ardından çevrede geniş güvenlik önlemleri alınarak, bölge demir bariyerlerle kapatıldı. Çöken binanın bitişiğindeki 4 katlı apartman da tedbiren tahliye edildi.

muratcankilic@haber365.com.tr