16.09.2024-13:54 (Son Güncelleme:16.09.2024-14:18)

Fatih Terim'den İddialı Sözler: ''Avrupa'nın En İyi Kanat Oyuncularından''

Galatasaray'ın eski teknik direktörü Fatih Terim, Benfica'ya transfer olan Kerem Aktürkoğlu hakkında Portekiz basınına konuştu. Aktürkoğlu için iddialı sözler söyleyen Fatih Terim, ''Avrupa'nın en iyi kanat oyuncularından biri'' ifadesini kullandı.

Galatasaray'ın eski teknik direktörü Fatih Terim, Galatasaray'dan Benfica'ya transfer olan Kerem Aktürkoğlu hakkında Portekiz basınına açıklamalarda bulundu.

OJogo'ya röportaj veren Fatih Terim, Benfica'nın yeni yıldızı Kerem Aktürkoğlu hakkında iddialı açıklamalarda bulundu. Terim, Kerem Aktürkoğlu'nun, tüm teknik direktörlerin sahip olmak istediği türden bir oyuncu olduğunu belirterek, ''Onun gibisi çok az'' açıklamasında bulundu.

Fatih Terim'in röportajından satır başları şu şekilde:

"Kerem'in Galatasaray'a gelişinde etkin rol oynadınız. Onun bu kadar gelişmesini bekliyor muydunuz?"

"Kerem Türkiye'de futbolcu olmak isteyen birçok genç için çok önemli bir örnek. Yüreğinde futbolcu olma hayali olan herkese ilham verecektir. Türkiye'de profesyonel futbolun en alt seviyesi olan dördüncü kademeden Türkiye'nin en büyük kulübüne sıçradı Kerem.

Bu hikayenin başında antrenör arkadaşımla yaptığım bir konuşma var. Meslektaşım o yıl Kerem'in antrenörüydü. Beni aradı ve şöyle dedi; "Takımımda çok yetenekli bir oyuncu var ama o ancak sizin elinizde yıldız olabilir" Buradan kendisine bir kez daha teşekkür etmek istiyorum. Kerem'i hemen gördük ve çok beğendim.


Asistanlarımdan onunla sürekli iletişim halinde olmalarını istedim. Onu o sezon sonunda Galatasaray'a getirdik ve bunu hiçbir transfer ücreti ödemeden başardık. Daha sonra kariyerinde ilk kez Süper Lig'de forma giydi. Onu adım adım Türk futbolunda yükseltmek istiyordum ve zamanla forma giyme süresini artırmayı planladık. İlerleyen yıllarda kendisine hem Galatasaray hem de Türk Milli Takımı için çok önemli bir oyuncu olacağını söyledim ancak sabırlı olması ve yeteneklerinin farkında olması gerekiyordu. Özel bir gelişim yaşadı. Onun adına çok mutluyum, onunla çok gurur duyuyorum"

"Kerem Benfica'da neler yapabilir?"

"Kerem fedakar bir oyuncudur. Sürekli gol fırsatları yaratmayı başarıyor. Bunu Galatasaray'daki rakamlarına baktığınızda da rahatlıkla görebilirsiniz. Benfica taraftarının ona tezahüratlarını şimdiden duyabiliyorum"


''Avrupa'nın En İyi Kanat Oyuncularından Biri''

"Çünkü kendisi Avrupa'nın en iyi kanat oyuncularından biri. Bunu yakında göreceksiniz. Galatasaray'da her zor anda inisiyatif alırdı. Benfica çok özel bir oyuncu transfer etti"

damlaeroglu@haber365.com.tr