21.10.2024-11:07 (Son Güncelleme:21.10.2024-11:07)

Fatih Çintimar'ın 11 Yılı: Atletizmde Dönüşüm ve Başarılar

Türkiye Atletizm Federasyonu Başkanı Fatih Çintimar, 11 yıllık dönemini değerlendirerek altyapı, başarılar ve geleceğe dair umutlarını paylaştı.

Fatih Çintimar'ın 11 Yıllık Başarıları

Türkiye Atletizm Federasyonu Başkanı Fatih Çintimar, AA muhabirine yaptığı açıklamada, başkanlık süreci boyunca büyük bir dönüşüm gerçekleştirdiklerini belirtti. "Ciddi bir altyapıyla federasyonu bırakmış olacağız. Bayrağı aldığımız yerden bugüne kadar başarıyla taşıdık," dedi.

Başkanlık Sonrası

Çintimar, 6. Olağan Genel Kurulda kendi isteğiyle başkanlığa aday olmayacağını ve 31 Ekim tarihinde görevi devredeceğini açıkladı. Göreve geldiği 2013'te Türk atletizminin doping nedeniyle zorlu bir dönem geçirdiğini vurgulayan Çintimar, "O süreç içerisinde Türkiye, Dünya Dopingle Mücadele Ajansı ve Uluslararası Olimpiyat Komitesi'nden ceza almak üzereydi. Ancak, yoğun ve kararlı duruşumuz sayesinde bu durumu aştık," şeklinde konuştu.

Paris 2024 Olimpiyat Oyunları

Çintimar, Paris 2024 Olimpiyat Oyunları'na hazırlanan sporcuların çoğunun genç sporculardan oluştuğunu ifade ederek, "Paris'e giden sporcularımızın hepsi altyapıdan yetiştirdiğimiz sporculardır. Bu sporcular, 2028 ve 2032 olimpiyatlarında yarışabilecek kapasitede," diye ekledi.

Türk Atletizminin Yükselişi

Söylediklerine devam eden Çintimar, "2013 yılına kadar gençlerde bir tane dünya şampiyonumuz varken bugün bu sayı 4'e çıktı. 2013 öncesi, gümüş ve bronz madalyaların kat kat fazlasını bu dönemde kazandık. Atletizmin geldiği seviye oldukça üst noktadır ama daha kat etmemiz gereken yol var,” ifadelerini kullandı.

Engelli Sporculara Dikkat Çekti

Bedensel engelli bireylerin de atletizmde başarılı olabileceğini ifade eden Çintimar, "Engelli bireylerin ailelerine sesleniyorum, çocuklarınızı sahalara götürün. Atletizmde mutlaka onların yapabileceği bir branş vardır," diyerek sporcu sayısının arttırılması adına çağrıda bulundu.

Destekleyenlere Teşekkür

Fatih Çintimar, başta Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan olmak üzere, bakanlar, kulüpler ve 11 yıl boyunca destek veren herkese teşekkür etti.

Türkiye Atletizm Federasyonu Başkanı Fatih Çintimar, federasyona başkanlık yaptığı 11 yılı AA muhabirine değerlendirdi.

DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr