15.10.2024-15:16 (Son Güncelleme:15.10.2024-15:16)

Fahrettin Altun'dan Kamu Diplomasisi Üzerine Açıklamalar

Cumhurbaşkanlığı İletişim Başkanı Fahrettin Altun, Türkiye'nin kamu diplomasisi stratejilerini ve İsrail'in politikalarını değerlendirdi.

Fahrettin Altun'dan Kamu Diplomasisi Üzerine Açıklamalar

Cumhurbaşkanlığı İletişim Başkanı Fahrettin Altun, düzenlenen 5. Kamu Diplomasisi Koordinasyon Kurulu Toplantısı'nda önemli değerlendirmelerde bulundu. Altun, "İsrail'in saldırganlığı, yürüttüğü zulüm politikaları tüm dünyada olumsuz bir hava oluşturuyor. Türkiye aleyhine de atılan adımlar dikkat çekici," dedi.

Kamu Diplomasi Koordinasyon Kurulu Toplantısı

Bu toplantı Cumhurbaşkanlığı Külliyesi'nde gerçekleştirildi ve Altun'un başkanlığında bakan yardımcıları ile ilgili ve ilişkili çeşitli kurumların temsilcileri katıldı. Toplantıda, geçen yıl yapılan kamu diplomasisi faaliyetleri değerlendirildi ve 2024-2029 dönemini kapsayan yeni Türkiye Kamu Diplomasisi Strateji Belgesi üzerinde duruldu.

Strateji Belgeleri ve Hedefler

Altun, "Her yıl periyodik olarak gerçekleştirdiğimiz toplantılar, farklı kurumların uzmanlıklarından faydalanarak Türkiye'nin potansiyelini en iyi şekilde belirlemeyi amaçlıyor," ifadelerini kullanarak, Türkiye'nin kamu diplomasisi alanında önemli adımlar attığını vurguladı.

Başarılar ve İstatistikler

Fahrettin Altun, Brand Finance'in "Küresel Yumuşak Güç Endeksi 2024" raporundaki verilere değinerek, Türkiye'nin bir yılda 10 basamak yükselerek 18. sıraya yerleştiğini belirtti. Ayrıca, Türkiye'nin KADİZ sistemi üzerinden 9 bin 89 proje girişi yapıldığını açıkladı.

Gelecek Vizyonu

Yeni strateji belgesi ile kamu diplomasisi alanındaki risk ve fırsatları göz önünde bulunduracaklarını belirten Altun, Türkiye'nin yumuşak gücünü ve etki alanını genişletme hedefinde olduklarını belirtti. Altun, "Kurumsal işbirliğimiz sayesinde kamu diplomasisi çalışmaları daha başarılı hale gelecektir," dedi.

İsrail Politikaları ve Türkiye'nin Yanıtı

Toplantının kapanış bölümünde Altun, İsrail’in Türkiye’ye karşı yürüttüğü kara propaganda karşısında global bir hakikat bloğu oluşturmanın önemine vurgu yaptı. Türkiye'nin uluslararası alanda daha güçlü bir imaj kazanması için doğru ve hakkaniyetli bir duruş sergileyeceklerini belirtti.

Toplantıda çıkan görüş ve önerilerin önemine dikkat çeken Fahrettin Altun, kamu kurumları ile sivil toplum arasında işbirliğinin artırılmasının, bu zorlu dönemlerde büyük faydalar sağlayacağını ifade etti.

Kamu Diplomasisi Koordinasyon Kurulu, Cumhurbaşkanlığı İletişim Başkanı Fahrettin Altun başkanlığında, Cumhurbaşkanlığı Külliyesi'nde toplandı. Kurulun 5. toplantısına, bakan yardımcıları, Cumhurbaşkanlığına bağlı, ilgili ve ilişkili kurum, kuruluşların başkan ve başkan yardımcıları ile kamu kurumlarıyla bazı sivil toplum kuruluşlarının temsilcileri katıldı.

DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr