10.10.2024-00:17 (Son Güncelleme:10.10.2024-00:17)

Eylem Tok'un Tutukluluk Durumu Devam Ediyor

ABD mahkemesi, Eylem Tok'un iade duruşmasında tutukluluk halinin sürmesine karar verdi. Olayın detayları ve sürecin gelişimi.

Eylem Tok'un Duruşmasında Gelişmeler

İstanbul'da meydana gelen bir trafik kazası sonrası 17 yaşındaki oğlu Timur Cihantimur'u ABD'ye kaçıran Eylem Tok'un tutukluluk durumu, Boston'da süren duruşmada devam etti. Bu, Tok'un üçüncü iade duruşması olarak kayıtlara geçti.

Duruşmanın Detayları

Tok, Boston'daki John Joseph Moakly Adliyesi'nde yapılan duruşmada, yaklaşık 1 saat 40 dakika boyunca savunmasını yaptı. Savcılık, Eylem Tok'un oğlunu kaza sonrası yurt dışına kaçırmasının, Türkiye'deki suçunu sabit hale getirdiğini belirtti. Savunma avukatları ise Tok'un Türkiye'deki sabıka kaydının bulunmadığını ve Türk ceza kanunlarına göre suçunun 1 yıldan az hapis cezası gerektirdiği için iadenin zorunlu olmadığını savundu.

Hakimin Kararı

Hakim Donal J. Jabell, tarafların duruşmada sunduğu detaylarla sürecin uzadığını ifade ederek, taraflardan savunmalarını 1 hafta içinde 8 sayfayı geçmeyecek şekilde özetlemelerini istedi ve Tok'un tutukluluk halinin devamına hükmetti.

Kaza ve Kaçış

1 Mart'ta Eyüpsultan'da yaşanan trafik kazasında, 3 ATV aracından biri arızalanmıştı. Arızalı araç, tamir edilirken, ilerleyen diğer araçlardan biri bu araçlara çarpmış, sonucu olarak Oğuz Murat Acı hayatını kaybetmişti. Kazaya karışan sürücü Timur Cihantimur'un, kaza sonrasında annesi Eylem Tok ile birlikte önce Mısır'a, ardından ABD'ye kaçtığı tespit edildi.

İade Süreci

Adalet Bakanlığı, Cihantimur ve Tok'un iadesi için gerekli evrakları ABD yetkili makamlarına ulaştırmış, Florida federal mahkemesi tarafından 14 Haziran'da durdurulan süreçte ikili, Boston'da yakalanmıştı. İlk duruşma ise 18 Haziran'da gerçekleştirilmişti, her iki kişi için de tutukluluk halleri sürmekte.

İstanbul'da karıştığı ölümlü trafik kazasından sonra 17 yaşındaki oğlu Timur Cihantimur'u ABD'ye kaçıran ve Türkiye'nin talebi üzerine Boston'da yakalanan anne Eylem Tok'un Türkiye'ye iade duruşmasında yine tutukluluk halinin devamına karar verildi. Tok, Boston'daki John Joseph Moakly Adliyesi'nde üçüncü kez "iade" duruşmasına çıktı.

DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr