17.05.2018-16:59 (Son Güncelleme:17.05.2018-16:55)

Evde Tarhana Nasıl Yapılır?

Özellikle kış aylarının vazgeçilmez çorbası olan tarhana her evin akşam sofralarında bulunmaktadır.

Özellikle kış aylarının vazgeçilmez çorbası olan tarhana her evin akşam sofralarında bulunmaktadır.

Geçmişten gelen bir gelenek olan tarhana çorbası içerdiği türlü baharat ve bitkilerle kış aylarının soğuğundan ve hastalıklarından insanları korur adeta panzehir gibi gelir. Kış soğuğundan koruyan ve insan bünyesini türlü mikroplardan arındıran tarhanayı evde yapmak hem insan sağlığı açısından hem de hijyenik olarak daha iyidir. Çünkü hazır fabrikasyon olarak alınan çorba türlü işlemlerden geçtiği için organik olmasını yitirir ve sağlığa yarar yerine zarar verir. Bu yüzden evde doğal olarak tarhana çorbası yaparak kış aylarında sağlıklı bir şekilde bu pan zehiri güzelce tüketebilirsiniz.

Tarhana Yapımı

Öncelikle tarhana için gerekli malzemeler alınmalıdır. Kırmızıbiber, acı kırmızı biber, domates, nohut, yoğurt, soğan, sarımsak, tarhana otu ve un temin edilir. Daha sonra yoğurt ve un hariç malzemelerin hepsi kaynatılır, soğutulur ve yoğurt ilave edilir. Yoğurdu ilave ettikten sonra un katılır ve hamur haline getirilir. Bir kap içerisinde üstü kapalı olarak her gün yoğurmak şartıyla bir hafta bekletilir. Bir sofra bezi üzerine ufak ufak parçalara ayırarak hepsi serilir ve kurutulmaya bırakılır.
Kurutulduktan sonra el ile ovalanır ve toz haline getirene kadar bu işlem elek yardımı ile devam eder. Toz haline getirilen tarhana çorbası organik biçimde sofralarınızda sağlıklı olarak içilmeye hazır hale gelir. Önemli olan sofralarınızda sağlıklı biçimde hazırlanan yiyecekler ile beslenmenizi sağlamaktadır. Bu yüzden elinizden geldiğince organik, çeşitli işlemlerden geçmemiş şekilde olan yiyecekler ile tüketimin sağlanması sağlık açısından çok önemli bir yere sahiptir. Evde bu işlemleri sırasıyla takip ederek püf noktalarıyla doğal olarak tarhana çorbasını elde edip sağlıklı bir şekilde afiyetle tüketimini yapabilirsiniz.

Son Dakika Kadın Haberleri için aşağı kaydırın.

Haber365
bilgi@haber365.com.tr