07.04.2022-16:16 (Son Güncelleme:07.04.2022-16:59)

Evde ramazan pidesi nasıl yapılır? Adım adım evde kolay Ramazan pidesi tarifi

Ramazan Ayı'nın gelmesiyle beraber sokaklar ramazan pidesi kokmaya ve kuyruklar olmuşmaya başlayacak. Ramazan Ayı'nın vazgeçilmezi ramazan pidesi için vatandaş tarifleri araştırmaya başladı. Pide kuyruklarına girmek istemeyen ve kendi elleriyle ramazan pidesi yapmak isteyenler için tarifi sizler ile paylaştık...

Ramazan Ayı geldi, sokaklar ve evler pide kokusuyla doldu. Bu güzel lezzeti evde kendiniz de çok kolay bir şekilde yapabilirsiniz. Lezzetli, yumuşacık bir pide tarifi sizleri bekliyor. Evde kendi elleriniz ile yaptığınız pide hem daha sağlıklı hem de daha hijyenik olacaktır.

Ramazan pidesi nasıl yapılır?

Gerekli olan malzemeler:

- 1 su bardağı süt (ılık olmalı)

- 1 su bardağı su (suyumuz da ılık olmalı)

- Yarım paket yaş maya

- 1 yemek kaşığı toz şeker

- 1 tatlı kaşığı tuz

- 1 çay bardağı kadar yağ (sıvı yağ)

- 6 su bardağı un

Üzeri için:

- 2 adet yumurtanın sarısı

- 1 yemek kaşığı yoğurt

- Çörek otu

- Susam

Geniş bir karıştırma kabına mayayı, şekeri, sütü ve suyu alarak karıştıralım. Bu kısımda püf nokta su ve sütün ılık olmasıdır. Karışımın üzerini un ile kapatalım ve hava ile bağlantısını tamamen keselim. Mayanın köpük köpük kabarması gerekecek.

Maya köpük köpük kabardığı zaman karıştıralım ve üzerine sıvı yağımızı, kalan unut tamamını ve tuzu ekleyelim, yoğurmaya başlayalım. Hamurunuz baya cıvık bir hal alacak. Çünkü pide hamurunun özelliği cıvık halde olmasıdır. T>ezgahınızı unlayın ve hamurunuzu tezgaha alın. Az az un serpiştirerek ve devamlı katlayarak 8 dakika kadar yoğurma işlemine devam edin. İçerisinde maya olan hamurlar yoğurulmaya bayılır!

Hazırladığımız hamurumuzun üzerini streç film ile kapatalım ve oda sıcaklığında bir 50 dakika kadar mayalandıralım. Mayalanmış hamurumuzu iki parçaya bölelim ve tekrar hafif unladığımız tezgahımıza koyarak merdane ile açalım. Kalınlığı 1 cm kadar olmalıdır. Hamurumuzu tepsiye alalım ve tepsi mayası gelene kadar (15-20 dakika) üzerini bir bezle örterek dinlendirelim. Daha sonra çırpılan yoğurdu ve yumurta sarısını pidelerin üzerine sürelim. 200 dereceye ayarladığımız fırında kızarana kadar pişirelim. Pideleri fırından çıkaralım ve üzerlerine bir bez örterek 10-15 dakika kadar dinlendirelim Ve son olarak ister kahvaltınızda, ister akşam yemeğinizde, isterseniz sahurda afiyetle tüketebilirsiniz!

DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr