Profiterol nasıl yapılır? Kolay profiterol tarifi, evde profiterol nasıl yapılır? Ev yapımı profiterol nasıl yapılır? konuları ile ilgili merak edilen bütün detaylar haberimizde...
7'den 70'e her yaş gurubuna hitap eden profiterolü artık evlerinizde de rahatlıkla yapabilirsiniz. Eğer dışarıda hazır satılan profiterol tatlısına güvenemiyorsanız vereceğimiz bu tarif ile evde kolaylıkla yapıp afiyetle tüketebilirsiniz.
EVDE PROFİTEROL NASIL YAPILIR?
Profiterol İçin Gerekli Olan Malzemeler
Hamuru İçin;
- 100 gram margarin
- 1 su bardağı su
- 1,5 su bardağı un
- 4 tane yumurta
- 5 su bardağı süt
- 10 yemek kaşığı şeker
- 5 dolu yemek kaşığı un
- 1 paket çikolata sosu
- 2,5 su bardağı süt
- 80 gram kadar sütlü veya bitter çikolata
EVDE PROFİTEROL YAPIMI TARİFİ
Hamur Tarifi
- Margarini ve suyu tencerede yağ eriyene kadar pişirin.
- Unu ekledikten sonra ocak kısık aeşe getirilir ve bir kaç dakika karıştırılarak hamur haline getirdikten sonra ılınması için bekletilir.
- Ilık olan hamurun içersine 4 tane yumurta ekleyin ve bir mikser yardımıyla çırpın.
- Hamuru kaşık ya da bir sıkma torbası yardımıyla ceviz büyüklüğünde tepsiye sıkın.
- Önceden ısıtılmış 180 derecelik fırında pişen hamuru kabardıktan sonra 150 derecede içi kuruyana kadar bekletin
Krema Tarifi
Süt şeker ve unu tencerede muhallebi kıvamına gelene kadar pişirin. Hazır olan kremayı soğuması için bekletin.
Çikolata Sosu Tarifi
2,5 su bardağı sütün içersine 80 gram kadar sütlü veya bitter çikolata ekleyip kendi sıcaklığında pişirin.
Soğuduktan sonra tatlınızı servis etmek için hazırlayabilirsiniz.