Evde nar suyu nasıl yapılır? Evde taze nur suyu yapmanın 3 pratik yöntemi
Evde yapılan her şey dışarıda satılan hazırlarına göre her zaman daha sağlıklıdır. Özellikle evde yapılan meyve suları vitamin kaybı yaşamadığı için daha sağlıklı oluyor. Peki, evde nar suyu nasıl yapılır? Evde yapılan nar suyu nasıl taze tutulur? İşte detaylar...
Nar suyu hazırlamanın birçok yöntemi var. Katı meyve sıkacağından süzgeçten geçirmeye kadar bütün yöntemler oldukça pratiktir. Bu yöntemlerden en etkilisi ise süzgeçten geçirmedir. Bu yöntemle narın sadece kırmızı taneleri sıkılır ve beyaz bölümlerinin verdiği acı tat oluşmaz.
Nar suyunu muhafaza etme yolları
Birinci yöntem
Narı katı meyve sıkacağı ya da limon sıkacağında sıkarak, süzgeçten geçirin ve çekirdeklerini alın. Elde ettiğiniz nar suyunu plastik ya da kağıt bardaklara veya buzdolabında durabilecek kabın içerisine alın. Ardından buzluğa koyarak orada muhafaza edin.
İkinci yöntem
Nar suyu konsantresi yardımıyla da nar suyunuzu muhafaza edebilirsiniz. Bu işlemi yapmak için; narlarınızı sıkın, süzgeçten geçirdikten sonra tencereye koyun ve dört bardak nar suyunun içine yarım limon suyu koyun. 40 dakika kaynatarak, kavanozlara doldurun. Kapağı kapatarak ters çevirin ve bir gün dinlendirin.
Üçüncü yöntem
Narlarınızın suyunu istediğiniz şekilde çıkartın. Huni yardımı ile narın suyunu soda şişelerinin içine boşaltın ve maden suyu şişesi kapatma makinesiyle kapağını kapatın. Kapatma işlemi sonrasında bulaşık makinenizde yüksek derece ile yıkayın.