21.09.2020-11:05 (Son Güncelleme:21.09.2020-10:57)

Evde İskender Nasıl Yapılır?

Evde iskender yapmak mümkün mü diye düşünüyorsanız, doğru yerdesiniz. İskender yaparken püf noktasına dikkat etmeniz yeterli. Lezzetli bir iskender tarifi...

Yeteneklerinizi ortaya koymaya hazırsanız enfes bir iskender yapmak için gereken malzemeleri ve tarifi öğrenebilirsiniz. İskender’i evinizde yaparken dikkat etmeniz gereken önemli bir püf nokta var; dana bonfileyi bir gece önce buzlukta bekletin.

MALZEMELER

300 gram yağsız dana bonfile

1 yemek kaşığı zeytinyağı

PİDE İÇİN

2 adet bazlama

1 tatlı kaşığı tereyağı

1 tatlı kaşığı zeytinyağı

1 tatlı kaşığı kekik

DOMATES SOS

1 yemek kaşığı tereyağı

1 tatlı kaşığı biber salçası

1/2 su bardağı domates püresi

1 çay kaşığı tuz

YAPILIŞI

Bir gece önceden derin dondurucuda beklettiğimiz yağsız dana bonfileyi ince şekilde dilimliyoruz. Zeytinyağını geniş bir tavada kızdırıyoruz, çevirerek kısa süreli pişiriyoruz. Ayarladığımız bazlamaları küp biçiminde doğruyoruz. Doğradığımız bazlamaları tereyağı ve zeytinyağını kızdırdığımız tavada biraz soteliyoruz. Kekik ilavesi eklemek daha güzel tat verecektir.

Domates sosunu hazırlarken, tereyağını küçük bir tencerede eritelim. Biber salçası ve domates püresi ilave edin ve kısık ateşte yaklaşık 2 dakika pişirin. Zevkinize göre tuz ekleyin.

Tereyağlı bazlama küplerini servis tabağına koyalım ve kızartılmış bonfile dilimlerini ekleyip domates sosunu üzerinde eşit bir biçimde gezdirelim. Yanına tava yoğurdu koyup, kızgın tereyağ eşliğinde servis edelim. Afiyet olsun!

Haber365
bilgi@haber365.com.tr