05.05.2018-17:33
(Son Güncelleme:05.05.2018-17:13)
Evde kıymadan döner yapımı, yaprak döner nasıl yapılır, et döner nasıl yapılır, döner terbiyesi nasıl yapılır, evde et döner nasıl yapılır? sorularının yanıtı haberimizin detayında...
Herkesin en sevdiği yemekler arsında yerini alan döner evde çok daha titiz ve sağlıklı koşullarda yapılabilir. Bizde sizler için evde et döner nasıl yapılır sorusuna cevap olarak bir tarif hazırladık.
EVDE ET DÖNER NASIL YAPILIR?
MALZEMELER
- 1 kg. dana antrikot veya koyunun but kısmından
- 150 gr. kuyruk yağı
- yarım çay bardağı zeytinyağı
- 1 küçük soğan
- 2 yemek kaşığı yoğurt
- 1 tatlı kaşığı kekik
- 1 çay kaşığı yenibahar
- 1 çay kaşığı karabiber,tuz
- 1 tatlı kaşığı kırmızı toz veya pul biber
HAZIRLANIŞI
- Etleri ya kendiniz ya da kasaba ince olarak dilimletin.
- Rendelemiş olduğunuz soğanın içerisine zeytinyağı, yoğurt ve baharatlarıda ekleyip karıştırın.
- Dilim halindeki etleri karışıma bulayın.
- Üzerine strech film geçirdikten sonra bir gece buzdulabında bekletin.
- Ertesi gün terbiye olmuş eti, aralarına tuz serperek uzunlamasına dizin.
- Sıkıca rulo şeklinde sardığınız etlei 3 saatb buzlukta beklet,n pişireceğiniz zaman buzluktan çıakrın ve ince ince dilimleyin.
- Kuyruk yağını her seferinde dönerden ne kadar pişirecekseniz okadar kesin ve tavada kızartın. Ardından eti ekleyip yüksek ısıda kızarana kadar pişirin.
Haber365
bilgi@haber365.com.tr
DİĞER Kadın HABERLERİ