Yapım aşaması meşakkatli olsa bile, sonucuna bayılacağınız cold brew tarifini sizler için derledik.
COLD BREW TARİFİ
Malzemeler:
-1 litre soğuk su
-120 gram kahve (Uygun kalınlıkta çekilmiş kahve çekirdeği)
Servisi için:
-4 adet küçük parça buz
-1 su bardağı süt
-Taze taze çektiğiniz kahve çekirdeklerini bir sürahiye boşaltın. Üstüne soğuk, içme suyunu katın ve karıştırın.
-Kahve çekirdeklerinin suyu çekmesi ve aromalarını bırakmaları adına karışımı 12 saat bekletmelisiniz.
-Sabırla beklettiğiniz kahveyi, tel süzgeç ile cam bir kaseye süzdürün.
-Kahveyi saklayacağınız sürahinin ağzına kağıt bir filtre kağıdı yerleştirin.
-Pütür kalmaması için; son bir kez kahve karışımını süzün.
-Servis bardaklarına buz küplerini bölüştrün. Bardakları yarısına kadar kahve ile doldurun.
-Arzuya göre; soğuk süt ilave ederek bekletmeden servis edin.
Püf noktası:
-Çekilmiş kahve çekirdeklerinin renk ve aromasını soğuk suya bırakması için tavsiye edilen bekleme süresi 15 saate kadar çıkmaktadır.
-Suyun kalitesinin kahvenin tadını etkilediği akıldan çıkmamalıdr. Kahvenin aromasını azaltmaması için servis esnasında çok fazla buz kullanmayın.
Son Dakika Kadın Haberleri için sayfayı aşağı kaydırın.