Türk milleti olarak çay içmeyi çok severiz. Bu nedenle mutfakta en sık kullandığımız aletlerden biri çaydanlıktır. Çok sık kullanıldığında da parlaklığını yitirir. Peki çaydanlıkları eski parlaklığı nasıl verilir? İşte cevabı..
Çaydanlık Parlatma Yöntemleri:
Limonla Çaydanlık Parlatma
Bir limonu ortadan ikiye ayırın ve çaydanlığın dış kısmını yarım kesilmiş olan limon ile ovun. Bu yöntem, temizlenmiş olan çaydanlığınızın eskisi gibi parlamasını sağlayacaktır. Bu işlemi uygularken limonun çaydanlık üzerindeki kir ve lekeleri çıkarmayacağını da unutmayın.
Sirke ve Karbonat Karışımıyla Çaydanlık Parlatma
Elinizin altında bir mikrofiber bez bulundurun. Daha sonra iki çay kaşığı karbonatın üzerine 3 çay kaşığı sirke ekleyin. Bu karışımla çaydanlığın her yerini mikrofiber bez yardımıyla ovun.
Son Dakika Kadın Haberleri için aşağı kaydırın.