13.02.2024-16:40 (Son Güncelleme:13.02.2024-16:40)

Evde bakım maaşı yattı mı, ne zaman yatacak? Zamlı evde bakım aylığı ne kadar oldu? 13 Şubat 2024 evde bakım maaşı yatan iller listesi

Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı tarafından her ay ihtiyaç sahiplerine ödenen evde bakım maaşı yatan iller listesi vatandaşların gündeminde yer alıyor. Evde bakım maaşı yattı mı, ne zaman yatacak? Zamlı evde bakım aylığı ne kadar oldu? gibi soruların yanıtlarını haberimizde bulabilirsiniz.

Bakıma muhtaç olan engelli ve yaşlıların yakınlarına ödenen evde bakım maaşı ödemeleri, Şubat ayının ortalarına gelinmesiyle beraber gündemi meşgul etmeye başladı. Yeni yılla beraber birçok ödemede olduğu gibi zamlanan evde bakım aylığı ödemelerinin yatıp yatmadığını öğrenmek isteyenler internetten sorgulama işlemlerini sürdürüyor. Peki Evde bakım maaşı yattı mı, ne zaman yatacak? Zamlı evde bakım aylığı ne kadar oldu?

Zamlı evde bakım aylığı ne kadar oldu?

Memur maaşlarına uygulanan zamla birlikte, evde bakım maaşı ücretlerine de yüzde 49,25 oranında artış yapıldı. Bu kapsamda, evde bakım desteği alacak olanların maaşı, eski miktar olan 5 bin 98 liradan, yapılan zamla birlikte 7 bin 608 liraya yükseldi.


Evde bakım maaşı ne zaman yatacak?

Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanı Mahinur Özdemir Göktaş, zamlı evde bakım maaşı ödemelerinin Şubat ayı içerisinde hesaplara yatırılacağını duyurmuştu.

Evde bakım maaşı ödemelerinin her ayın ortasında yatırıldığı dikkate alındığında Şubat evde bakım aylığı ödemelerinin 15 Şubat’ta hesaplarda olacağı tahmin ediliyor.

muratcankilic@haber365.com.tr