01.07.2024-16:59 (Son Güncelleme:01.07.2024-16:59)

Evde bakım maaşı yattı mı? 2024 evde bakım maaşı Temmuz zammı ne kadar olacak?

Binlerce ihtiyaç sahibinin faydalandığı evde bakım maaşı Temmuz ayına girilmesiyle beraber merak edildi. Evde bakım maaşının ne zaman yatacağı ve Temmuz ayında ne kadar zamlanacağı soruları ise yanıt bekliyor. Peki Evde bakım maaşı yattı mı? 2024 evde bakım maaşı Temmuz zammı ne kadar olacak? Soruların yanıtı haberimizde…

Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı tarafından her ay ihtiyaç sahiplerine yatırılan evde bakım maaşı ödemelerinin Temmuz ayında ne zaman yatırılacağı ve ne kadar zam alacağı merak ediliyor. Son olarak Ocak ayında zamlanan evde bakım maaşı ödemelerine memur ve emekli maaşlarına yapılacak zamla beraber artış uygulanması bekleniyor. Peki Evde bakım maaşı yattı mı? 2024 evde bakım maaşı Temmuz zammı ne kadar olacak?

Evde bakım maaşı yattı mı?

Evde bakım maaşları, her ayın 15 ila 31’i arasında hesaplara yatırılıyor. Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanı Mahinur Özdemir Göktaş, ödemelerin başladığını kamuoyuna duyuruyor.

Evde bakım maaşı ödemeleri, e-Devlet üzerinden "Engelli Evde Bakım Ödeme Bilgileri Sorgulama" sayfasından il bazında sorgulanabiliyor. Vatandaşlar, T.C. kimlik numaraları ve şifreleriyle sisteme giriş yaparak ödeme bilgilerine ulaşabiliyorlar.


Evde bakım yardımı alma şartları neler?

Engelli bireylerin evde bakım yardımından yararlanabilmesi için iki ana kriter bulunuyor:

Gelir Durumu

Hane içinde kişi başına düşen ortalama aylık gelir tutarının, asgari ücretin aylık net tutarının 2/3'ünden daha az olması gerekiyor.

Sağlık Durumu

18 yaşından büyükler için düzenlenen engelli sağlık kurulu raporunda "ağır engelli" veya "tam bağımlı" ifadelerinin yer alması,

18 yaşından küçükler için düzenlenen engelli sağlık kurulu raporunda "ağır engelli", "çok ileri düzeyde özel gereksinimi vardır", "belirgin özel gereksinimi vardır" veya "özel koşul gereksinimi var" ifadelerinden birinin bulunması gerekiyor.

Bu şartları taşıyan bireyler, bakım hizmetleri değerlendirme heyeti tarafından yapılan inceleme sonucunda, başkasının yardımı olmadan hayatını sürdüremeyecek durumda oldukları tespit edilirse evde bakım yardımından faydalanabiliyorlar.

kursat@haber365.com.tr