03.04.2022-23:43 (Son Güncelleme:03.04.2022-23:44)

Evde bakım maaşı yatan iller güncel listesi | 4 Nisan 2022 Pazartesi

Aile ve Sosyal Bakanlığınca engelli ve yaşlı bakımı için ailelere verilen evde bakım maaşı konusu gündemdeki yerini aldı. Merak edilen konular arasında yer alan 4 Nisan Pazartesi 2022 evde bakım maaşı hakkında birçok vatandaş araştırma yapmaya başladı. Bunun üzerineyse evde bakım maaşı yatan illerin güncel listesinin yayınlanıp yayınlanmadığı sorgulanıyor.

Aile ve Sosyal Bakanlığınca engelli ve yaşlı bakımı için ailelere verilen evde bakım maaşı hakkında araştırmalar yapılmaya başlandı. Gün içerisinde arama motorlarında sıklıkla yer alan '4 Nisan Pazartesi evde bakım maaşı iller güncel listesi' oldukça merak ediliyor. Gündemdeki yerini alan konu dahilinde birçok kişi de evde bakım maaşı için nasıl sorgulama yapıldığını merak ediyor.


4 Nisan 2022 Pazartesi evde bakım maaşı yattı mı?

Evde bakım maaşlarının Mart ayı ödemeleri henüz gerçekleşmedi. Beklenen ödeme her ayın 15 ile 30'u arasında yapılmaktadır.

2022 evde bakım maaşı ne kadar?

Ocak ayında gelen asgari ücrete gelen zamla birlikte birçok maaşta yaşanan artış evde bakım maaşına da yansıyarak 2 bin 354 TL2ye yükselmiştir.

Evde bakım maaşı nasıl sorgulanır?

Evde bakım maaşının hesabınıza yatıp yatmadığını öğrenmek için e-Devlet'ten yararlanabilirsiniz. T.C. kimlik numaranız ve şifrenizle birlikte e-Devlet sistemine girişinizi sağladıktan sonra arama çubuğuna "Engelli Evde Bakım Ödeme Bilgileri Sorgulama" yazın ve tıklayın. Açılan sayfada ödemelerle ilgili bilgilere ulaşabilirsiniz.

SMS ile sorgulama nasıl yapılır?

Evde bakım maaşlarını Ziraat Katılım Bankası aracılığıyla alanlar, cep telefonlarının mesaj bölümüne BAKIYE yazarak 4747'ye SMS atarak sorgulama yapabilir.

Evde bakım maaşı başvuru şartları

Devletin karşılıksız olarak bu yardımından yararlanmak isteyenler için resmi ikametgahınızın bulunduğu il-ilçe Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Vakıflarına bir dilekçe ve kimlik kartınızla başvuru yapmanız gerekmektedir. Engelli maaşı için yapılan başvuruda Sağlık Kurulu raporuna ihtiyaç vardır. Sağlık Kurulu raporu 20.02.2020 tarihi sonrasında elektronik olarak temin edildiğinden bu tarihten sonra düzenlenmiş raporlar talep edilmemektedir.

Başvuruda bulunana kişiye SYD vakfı tarafından "başvuru alındı belgesi" verilmektedir. Hanedeki diğer bireyler tarafından alınan 2022 sayılı Kanun kapsamındaki yaşlı ve engelli aylıkları, 2022 sayılı Kanun kapsamındaki yaşlı ve engelli aylıklarına ilişkin yapılan muhtaçlık hesaplamasında gelire dahil edilmez. Engelli aylıklarına yapılan başvurular en geç bir ay içerisinde sonuçlandırılmaktadır.

Son olarak %40-69 arası engelli maaşı alan kişiler, aynı zamanda çocuğu için engelli yakını aylığı alabilirler. Fakat, %70 ve üzeri engelli olan kişinin, engelli yakını maaşı alamamaktadır.

DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr