11.04.2022-23:30 (Son Güncelleme:11.04.2022-23:52)

Evde bakım maaşı yatan güncel iller listesi: 12 Nisan 2022 Salı evde bakım maaşı yattı mı, nasıl sorgulanır? E-devlet evde bakım parası sorgulama

Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı tarafından belirlenen kriterlere uygun olan vatandaşlar evde bakım parası alabiliyorlar.Peki bu belirlenen kriterler nelerdir?Kimler evde bakım parası alabilir? işte merak edilen ve çok araştırılan bu konunun detayları sayfamızda yer almaktadır.

Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı,tarafından verilecek olan evde bakım paraları vatandaşlar tarafından araştırılmaya başlandı.Belli niteliklere sahip engelli raporu olan kişilerin ve maddi desteğe ihtiyacı olduğunu ispatlayan vatandaşlar her ay evde bakım ücreti alabilecekler.Evde bakım ücretlerinin yatıp yatmayacağı ise e-devlet üzerinden bakılabiliyor.Herkesin merak ettiği bir konuda evde bakım maaşlarının açıklanıp açıklanmadığı.


12 Nisan 2022 Salı ayı evde bakım maaşı yattı mı, nasıl sorgulanır? E-devlet evde bakım parası sorgulama nasıl yapılır?

Evde bakım paralarının vatandaşlara aylık olarak verilmesinin takibini, Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı yapmaktadır.Belli kriterlerden geçtikten sonra, engelli raporuna sahip ve maddi durumu kötü olan vatandaşlar başvuru yaparak evde bakım aylık ücretinden her ay yararlanabilmektedirler.Gündemde en çok araştırılan konular arasında yer alan evde bakım maaşı tutarı,asgari ücretin zamlanması ile 2.354 TL tutarına yükselmiştir.Ancak bu paranın alınabilmesi için,hane içinde kişi başına düşen gelir 2835,60 TL tutarını geçmemiş olması gerekiyor.Her ay farklı il ve tarihler şeklinde ödenme başlanacağı söyleniyor.Bu sebepten dolayıda evde bakım maaşı yatan il listeleri,maaşı hak eden sahipleri tarafından sürekli kontrol ediliyor.

11 Nisan 2022 tarihinde evde bakım maaşı yatan il listelerinde hangi iller yer almaktadır?

Şimdilik bu listede 4 ilimiz yer almaktadır.Bunlar Antalya,Bolu,Ordu,Tokat 'dır.

Evde bakım ücretleri hangi günlerden yatacak?

Herkesin sabırsızlıkla beklediği ve araştırdığı aylık ücretler hak sahibi olan vatandaşlarımıza her ayın 15'i ile 31'i tarihleri arasında yatırılacaktır.

Evde bakım maaşının sorgulamasını nasıl yaparız?

Evde bakım ücretinin nasıl bakılacağını bilmeyenler için 2 tane yöntem bilinmektedir.İnternet kullanan kişiler e-devlet üzerinden arama yaparak yatıp yatmadığını öğrenebilirler.Diğer yöntem ise telefondan kısa mesaj atarak sorgulama yapmaktır.Bu kişiler maaşlarını Ziraat Bankası aracılığı ile aldığından,cep telefonun mesaj kısmına BAKIYE yazıp 4747'e mesaj atarak,bakım paralarının yatıp yatmadığını öğrenebilmektedirler.Mesaj yolu ile sorgulama yaptığınız zaman 1 SMS ücret otomatik olarak sizden kesilecektir.

E-devlet üzerinden sorgulama yapmak isterseniz'de kimlik numaranız ve e-devlet şifrenizle https://www.turkiye.gov.tr/ internet adresinden ilk önce giriş yapmanız gerekiyor.Açılan ana sayfadaki arama kısmına 'Engelli Evde Bakım Ödeme Bilgileri Sorgulama' yazdığınız zaman istediğiniz sayfaya ulaşmış olacaksınız.

DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr