23.03.2022-15:35 (Son Güncelleme:23.03.2022-15:35)

Evde bakım maaşı alanlar bayram ikramiyesi alabilecek mi? Evde bakım maaşı alana bayram ikramiyesi var mı?

Evde bakım maaşı alan vatandaşlar bayram ikramiyesi alabilecekler mi? Evde bakım maaşı alanlar bayram ikramiyesi için araştırmalara başladı. Evde bakım maaşı alanlara sunulan imkanlar neler? Bilgiler haberimizin içeriğinde yer almaktadır.

Evde bakım maaşı engelli bireylerin kendisine değil, bakımını üstlenen ailesine, akrabasına yada vasisi gibi üçüncü kişilere 2828 sayılı Sosyal Hizmetler Kanunu uyarınca yapılan maddi sosyal yardım desteği anlamı taşımaktadır.

Evde bakım maaşı olanlar bu yıl bayram ikramiyesinden yararlanabilecekler mi?

Evde bakım maaşı alan vatandaşlar araştırmaya başladı her yıl olduğu gibi bu yılda bayram ikramiyesi alamayacaklar mı?

Bayram ikramiyeleri yılda iki kez yapılmaktadır. Ramazan Bayramı öncesi ve Kurban Bayramı öncesi sadece emekli maaşı alanlara yatırılmaktadır. 2022 yılında da aynı sistem devam edecektir. Evde bakım maaşı alan vatandaşlarda bu yıl da bayram ikramiyesinden maalesef yararlanamayacaklar.

Evde bakım yardımı maaşı kaç TL ? Bakan Yanık, aylık ortalama 535 bin engelli vatandaşa evde bakım maaşı yatırdığını bildirdi. 2022 yılı Ocak ayı evde bakım yardım parası 1798,00 TL' dir. Temmuz dönemi yapılacak olan zamda ise 2354,00 TL'ye çıkarıldığının haberini verdi.


Bakım parası için gerekli olan başvuru evrakları

T.C. vatandaşı olduğunuza dair kimlik belgesi olmak zorundadır.

Devlet hastanelerinin verdiği engelli rapor evraklarını tamamlamanız gerekmektedir.

Bakıma muhtaç olan kişiye bakacak olan kişi yada kişilerin gelir ve mal beyanını gösteren belgenin de hazırda bulundurması gerekiyor.

Tüm bu evraklar hazır olduğunda evde bakım yardımı için sıraya konulmuş olursunuz.

DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr