02.06.2020-10:09
(Son Güncelleme:02.06.2020-10:05)
Sushi denilince aklımıza çiğ balık geliyor. Dışarıda çok yüksek fiyatlara sushi yemek yerine evde de sushi yapabilirsiniz. Vejetaryen olanlar ve balık tercih etmeyenler için evde vejetaryan sushi tarifimiz sizlerle.
MALZEMELER
- Beyaz pirinç (büyük taneli olmamalı)
- Somon füme
- Nori
- Pirinç Sirkesi
- Avokado (yumuşamış olmalı)
- Zencefil turşusu
- Bambu mat (sushiyi sarmak için kullanılacak)
SUSHİNİN PİRİNCİ NASIL PİŞİRİLİR?
- Pirinçleri iyice yıkayıp yarım saat suda bekletin. 1 bardak pirince 1,5 kap su ölçüsüyle kısıt ateşte pişirin.
- Sushinin içinde ki pirinçte tuz ve yağ olmamalı.
- Pirinçler suyunu iyice çekince tenceren alıp bir tabağa soğumaya bırakın.
- Soğuduktan sonra üzerine pirinç sirkesi dökerek iyice karıştırın. Yanına soya sosu ve zencefil turşusu ile servis edebilirsiniz.
AVOKADOLU VEJETARYEN SUSHİ NASIL HAZIRLANIR?
Bambu matın üzerine nori yosununu ve pirincini yerleştirin. Avokado dilimlerini uzunlamasına kesin ve pirincin üzerine koyun bambu matınızı yuvarlayarak rulonuzu sarın.
Haber365
bilgi@haber365.com.tr
DİĞER Kadın HABERLERİ