Ev yapımı nefis bir pizza yapmak istiyorsanız bu tarif tam sizlere göre! Pizza yapması oldukça eğlenceli yemesi de bir o kadar lezzetli!
Pizza yemeği fazlasıyla seviyorsanız. karışık, sucuklu, kaşarlı her şekilde yemeyi sevdiğimiz pizzalarınızı artık kendinizde evde yapabilirsiniz! Üstelik dışarıdakilerden daha lezzetli!
MALZEMELER
->500 gr un
-10 gr yaşmaya veya kuru maya
-Yarım çay bardağı süt
-1 tatlı kaşığı toz şeker
-4 yemek kaşığı zeytin yağ
-1 adet yumurta
-1 tatlı kaşığı tuz
-1 su bardağı su
-Sos malzemeleri
-2 adet domates
-1 yemek kaşığı domates salçası (tepeleme)
-1 Çay kaşığı ezilmiş sarımsak
-1 Çay kaşığı tuz
-Yarım çay kaşığı kırmızı toz biber
-1 Çay kaşığı karabiber
-1 tatlı kaşığı kekik
-4 yemek kaşığı zeytin yağ
YAPILIŞI
Unu yoğurma kabına alalım ve ortasını havuz şeklinde açalım. Unun ortasına instant maya, şeker, tuz, zeytinyağı ve ılık suyu yavaş yavaş ilave ederek hamurumuzu yoğurmaya başlayalım. İnstant maya yerine yarım paket yaş mayada kullanabilirsiniz. Yumuşak kıvamlı ele yapışmayan bir hamur elde edelim. Toparlanan hamurumuzun üzerini streç film örterek yaklaşık 30 dk kadar mayalanmaya bırakalım. Mayalanan hamurun üzerini açalım ve un serptiğimiz tezgaha hamuru alalım. Elimizle yine toparlayıp havasını aldıktan sonra 2 eşit parçaya bölelim. Eğer ince hamurlu pizza hazırlamak istiyorsanız aynı hamuru 3 parçaya da bölebilirsiniz. Kestiğimiz parçayı beze haline getirerek un serptiğimiz tezgahta merdane yardımıyla açalım. Hafifçe un serperek merdaneye yapışmamasını sağlayabilirsiniz. Açtığımız hamuru pizza tepsisine almadan önce boyutu uygun mu diye kontrol edelim. Açtığımız hamuru unladığımız pizza tepsisine alalım ve elimizle etrafını düzeltelim. Dilerseniz normal fırın tepsisine pişirme kağıdı sererek veya altına mısır unu serperek de hazırlayabilirsiniz. Bir çatal yardımıyla hamurumuzun tüm yüzeyine delikler açalım böylelikle hamur pişerken kabarmayacaktır. Pizza tepsisini önceden ısıttığımız 200° fırına sürerek hamurumuzu 10 dk pişirelim. Hamurumuz pişerken pizzanın sosu için domates sosu, zeytinyağı, kuru fesleğen ve kekiği ekleyerek güzelce karıştıralım. Yarı pişen hamurumuzu fırından alıp hazırladığımız sosu üzerine bolca sürelim. Kenarlarına doğruda güzelce sürersek kenarlarıda daha güzel kızaracaktır. Domates sosunun üzerine bolca mozzarella peyniri rendesi veya kaşar peyniri rendesini yerleştirelim. Üzerine tercihe göre dilimlenmiş sucuk, dilimlenmiş sosis, domates kurusu, dilimlenmiş mantar ve mısır tanelerini ekleyelim. Son olarak pizzamızı tekrar fırına sürelim ve 200° fırında 20 dk daha pişmeye bırakalım.